Na bijeloj listi Jugopetrol, Filip Moris, Trebjesa, Voli i Merkator

1710porezok
N
a bijeloj listi najurednijih poreskih obveznika nalaze se kotorski Jugopetrol, crnogorski ogranak američkog duvanskog giganta “Filip Morisa”, pivara Trebjesa, trgovački lanci Voli i Merkator, kompanije Bar kod i M:tel, Erste banka, NLB Montenegorbanka i Sosiete ženeral Podgorica…

Objavljeno: 17. 10. 2013 - 09:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na bijeloj listi je mjesto zaslužilo ukupno 110 poreskih obveznika.

Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore su nedavno po drugi put objavili tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Kriterijumi na osnovu kojih su selektirani obveznici za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmiravanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja. Jedan od kriterijuma za odabir poreskih obveznika ovog puta bio je i da su isti u tekućoj godini platili više od 100.000 eura poreza.

U Poreskoj upravi naglašavaju da  pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda, te unapređenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori.

Komentari: 2

Mila K

17. 10. 2013 - 10:32

još jedna spin pričica za dokone
Vesko

17. 10. 2013 - 13:42

VOLI plaća doprinos na minimalac, Merkator takođe, dajte vi spisak po plaća doprinos na puni iznos a ko ne, jer ovi drugi isplaćuju veći dio na ruke što je utaja poreza ili krivično djelo. I to su obično privatne firme iza kojih stoji neki od moćnika! ovo bi dokazala svaka polupismena baba a ne tužilaštvo i policija da smiju!" A ovim što se doprinosi plaćaju penzije će , ako mih dočekaju, biti evropse u EU! dajte malo bolje analize!
Novi komentar