"Artikulacija" koproducent filma "Srce mesara" Antonia Nuića

2611artikulacija
P
odgorička Artikulacija koproducent je filma „Srce mesara“ poznatog hrvatskog reditelja i scenariste Antonia Nuića i producenta Borisa Matića, najavio je za Portal Analitika Ivan Đurović iz te producentske kuće.

Objavljeno: 26. 11. 2013 - 11:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o ostvarenju na kome će Artikulacija raditi sa još dvije producentske kuće Propeler filmom iz Hrvatske, i Staregare iz Slovenije. Nuić je filmskoj publici regiona poznat po naslovima „Kenjac“ i „Sve džaba...“. Boris Matić je osnivač dvije izuzetno značajne filmske manifestacije Motovun Film Festivala i Zagreb Film Festivala, dok je producirao „Karaula“, „Krugovi“, „Kenjac“, „Mondo Bobo“, „Zagrebačke priče“.

- „Srce mesara“ je film je koji pokreću karakteri, tako da su u centar pažnje stavljena fina, psihološki nijansirana, a vizuelno i auditivno neuobičajena portretisanja tih karaktera. Radnja i događaji potisnuti su u drugi plan, a u fokusu su reakcije likova, pa tako dramatični i komični elementi, koji se u filmu stalno prepliću, proizlaze iz razlike u pogledima na iste događaje – navodi se u sinopsisu budućeg regionalnog ostvarenja čije će snimanje teći u više etapa.

Uloge tumače poznati hrvatski glumci: Bojan Navojec, Iva Babić, Goran Navojec, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Filip Križan, Filip Šovagović i Ksenija Marinković. Tokom ljetnjeg dijela snimanja filma, njima će se pridružiti i nekoliko crnogorskih glumaca.

- Takođe, u ekipi filma učestvuju i naši filmski radnici, što predstavlja kontinuitet angažovanja domaće ekipe, jer je ovo četvrta koprodukcija naše kuće i poznatih regionalnih produkcija na dugometražnom filmu u zadnjih godinu dana („Atomski s desna“ Srđana Dragojevića, „Do balčaka“ Stoleta Popova, „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ Nikole Vukčevića i sada „Srce mesara“), što nas čini jednom od najaktivnijih produkcija u regionu – s ponosom ističe producent podgoričke Artikulacije.

Film se snima uz poršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture Crne Gore, zatim Slovenački filmski centar i Program Media.

Komentari: 0

Novi komentar