Raspisan treći tender za projekat izgradnje Gradskog pozorišta

2012gradsko
A
gencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je treći tender za izradu glavnog izvođačkog projekta Gradskog pozorišta procijenjene vrijednosti 230.000 eura.

Objavljeno: 20. 12. 2013 - 07:21 Promjenite veličinu teksta: A A A
Raspisan treci tender za projekat izgradnje Gradskog pozorista

Tender je raspisan 2. decembra i otvoren je do 13. januara naredne godine. Prethodni tenderi su bili neuspješni.

Kako nezvanično saznaju Dnevne novine, mnogi su odustali od učešća jer nijesu mogli da zadovolje tada traženo iskustvo u gradnji objekta pozorišne namjene tokom posljednje dvije godine.

Ovoga puta, tender za izgradnju Gradskog pozorišta u Podgorici, ne sadrži taj zahtjev. Crnogorske projektantske firme teško da su mogle da zadovolje traženo, a slična je situacija i sa firmama u regionu. Kako je riječ o objektu specifične namjene, prema aktuelnom pozivu potrebno je da ponuđač već ima prethodno iskustvo u građenju objekata iste namjene, ali ne i u posljednje dvije godine. Poželjno je i da zainteresovane kompanije imaju iskustvo u izgradnji pozorišne tehnike, akustike, binske tehnike, scenske rasvjete.

Zgrada gradskog pozorišta biće izgrađena na mjestu na kome se ranije nalazio objekat Kina "Kultura", čije je uklanjanje izazvalo brojna negodovanja.

Komentari: 0

Novi komentar