" /> " />

U čemu je "Vuk sa Vol Strita" oborio rekord?

0601vuk
S
udeći prema razočaravajućim ciframa na blagajnama i kontroverzama koje je izazvao, "Vuk sa Vol strita" neće pokupiti mnogo nagrada ove sezone, ali novi film Martina Skorsezea trijumfuje u jednoj kategoriji - u broju psovki.

Objavljeno: 06. 01. 2014 - 11:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Skorsezeova priča o ozloglašenom brokeru sa Vol strita Džordanu Belfortu uspjela je da u nepuna tri sata ima 506 "j**i se/ga" psovki (engl: f**k) , odnosno 2,8 psovki u minutu.

Prethodni rekord, kada je riječ o dugometražnom filmu, držala je drama Spajka Lija "Semovo ljeto" sa 435 “J-psovke”, prebrojao je "Varajeti".

Holivudski časopis navodi i da bi "Vuk sa Vol strita" bio mnogo bolji da kraće traje, čime bi se smanjio i broj psovki. Ipak, film sadrži manje pomenutih riječi od Belfotovih memoara prema kojima je rađen. Pisani memoari na nešto više od 500 strana imaju više od 700 tih riječi.

Rekord u "J" prostaklucima drži dokumentarac o istoriji ovog izraza nazvan jednostavno "F". U ovom filmu iz 2005, koji traje 93 minuta, režiser Stiv Anderson je "J" riječ izvukao od brojnih poznatih ličnosti čak 857 puta, odnosno 9,2 puta po minuti.

Izvor: b92.net

Komentari: 0

Novi komentar