DŽIBONI: Svirka je svojevrsni psihotest muzičara (VIDEO)

0102dziboPOCETNA
P
opularni hrvatski kantautor Džiboni sinoć je održao koncert na tradicionalnoj manifestaciji -Praznik Mimoze Portonovi u Herceg Novom. Kada je u pitanju hercegnovska publika poznati muzičar je kazao da mu se čini da su ljudi u ovom gradu opušteni, te da imaju vremena i strpljena za repertoar koji je pripremio za njih.

Objavljeno: 01. 02. 2014 - 06:56 Promjenite veličinu teksta: A A A
DZIBONI: Svirka je svojevrsni psihotest muzicara (VIDEO)

„Moj program je specifičan jer želim da prođem kroz različita raspoloženja. Kada pišem muziku to mi je uvijek cilj – da ne bude u pitanju samo jedno raspoloženje već nekoliko njih kroz koje se može proći“, objasnio je Džiboni.

Govoreći o muzici poznati hrvatski izvođač je kazao da je rokenrol stav, te da kroz muziku muzičari iskazuju svoj stav.

„Rok muzika je – ili jesi ili nisi. Ja ne znam jesam li, ali se svakako nadam da jesam. Ako je rok muzika stav onda više rokenrola ima u muzici Ramba Amadeusa nego u kod 90 odsto muzičara koji nastupaju na festivalima a predstavljaju se kao alternativci i imaju radikalni zvuk“, ističe popularni Džibo.

Govoreći o muzičarima sa kojima voli da sarađuje popularni mutzičar iz susjedne Hrvatske, rekao je da njegovi saradnici publici moraju davati sve od sebe, jer je publika to zaslužila.

„Čini mi se da trebaš zaslužiti publiku i dati sve od sebe. Mora se u životu imati bar dvije, tri prazne dvorane da bi se onda cijenilo kada su one pune“, kroz osmjeh govori Džiboni dodajući da više voli za saradnike ljude koji su „prošli i uzbrdice i nizbrdice jer više cijene publiku“.

Popularni kantautor dodaje da muzika predstavalja svojevrsni psihotest ljudi.

„Po svirci su može uraditi svojevrsni psihotest muzičara“, kaže Džiboni.

Poznati hrvatski izvođač dodao je da cijeni muzičare koji su u svom radu uspjeli da prođu kroz najviše raspoloženja, kao što su sjeta, patnja i slično, navodeći primjere Pitera Gebrijela, Dejvida Bouvija i Led Cepelin.

Podsjećamo Praznik Mimoze Portonovi počeo je juče izložbom cvijeća u nekadašnjoj rezidenciji Josipa Broza Tita u Igalu, na kojoj je učestvovalo 60 prozvođača i distributera cvijeća, kao i veliki broj proizvođača suvenira iz Crne Gore i regiona.

 

Komentari: 1

Brodolomka

01. 02. 2014 - 18:55

Gibo je jedan i jedinstven... Hvala za nezaboravno vece.
Novi komentar