Denkovič dobio dozvolu da gradi hotelski kompleks vrijedan 10 miliona eura

Vlasnik tivatske kompanije „Politropus Alternative d.o.o.“ Roman Denkovič dobio je građevinsku dozvolu za izgradnju hotela sa pet zvjezdica i 70 soba u Bijeloj na lokaciji Žager, saznaje Radio Jadran u resornom Ministarstvu.
Objavljeno: 30. 10. 2014 - 17:04 Promjenite veličinu teksta: A A A
Denkovic dobio dozvolu da gradi hotelski kompleks vrijedan 10 miliona eura

Izdavanje dozvole bilo je obustavljeno u maju ove godine, jer "Politropus Alternative d.o.o." nije dostavila dokaz o uplaćenoj naknadi za izgradnju regionalnog sistema vodosnabdijevanja.

Iz Ministarstva navode da je Denkovičeva firma, platila dio nadoknade JP Regionalni vodovod, te da je i Agencija za zaštitiu životne sredine dala saglasnost na Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu, nakon čega su se stekli uslovi za izdavanje građevinske dozvole.

Kako se radi o izgradnji hotela sa pet zvijezdica, što je objekat od opšteg interesa, investitor se oslobađa plaćanja naknade za opremanje građevinskog zemljišta.

"Politropus Alternative d.o.o." podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela u zahvatu Urbanističkog projekta "Žager-hotelski kompleks", 26. jula prošle godine. Projektovan je hotel visoke kategorije sa pet zvjezdica. Urbanistički projekat obuhvata prostor od oko 1,72 hektara, od čega preko 8.300 metara kvadratnih na kopnu i približno isto toliko u moru.

Centralni objekat jeste hotel visoke kategorije sa 60 smještajnih jedinica i 120 ležaja. U okviru hotela su planirani i brojni prateći sadržaji, a duž priobalne saobraćajnice komercijalni dio hotela sa buticima, prodavnicama i drugim prostorima.

Ovaj turistički kompleks vrijedan je 10 miliona eura.

Izvor i foto: radiojadran.com

Komentari: 0

Novi komentar