(VIDEO) BOŠKAN: Jakim servisom do pobjede protiv ACH Voleja

Odbojkaši Budvanske rivijere u trećem kolu Lige šampiona sastaju se sjutra od 18 sati u Budvi sa slovenačkim ACH Volejem. U prošlom kolu budvanski tim je zabilježio prve bodove pobjedom protiv Berlina, dok je sastav iz Ljubljane još uvijek bez bodova.
Objavljeno: 03. 12. 2014 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A
(VIDEO) BOSKAN: Jakim servisom do pobjede protiv ACH Voleja

Trener Budvanske rivijere Slobodan Boškan na konferenciji za novinare pred nastupajući meč, kazao je da očekuje tešku utakmicu. On se nada da će njegov tim iskoristiti prednost domaćeg terena i zadržati kontinuitet osvajanja poena u serijama, što je izuzetno važno.

- Iz onoga što sam mogao da vidim analizirajuči njihove dvije utakmice protiv Berlina koje su izgubili, 3-1 u Berlinu, i protiv Rešovije 3-0 kod kuće u Ljubljani - to je jedna ekipa koja nema pojedince koji odskaču svojim kvalitetom. Mislim da su dosta izjednačeni u tim individualnim kvalitetima. Od igrača koji su tamo već duže vrijeme je primač servisa Flajs, imaju dvojicu Amerikanaca broj pet Robertsa i Mohalskog, koji je korektor. ACH Volej je tim koji bazira taktiku na ekipnom kvalitetu. Kažem, ono što sam imao prilike da vidim u ove dvije utakmice je to da malo prave direktnih grešaka, znači veoma su strpljivi u teškim situacijama za njih. Onda se iz tih situacija trude da kroz određene elemente naprave za sebe što bolju situaciju, što u prevodu znači - da igraju strpljivo - kazao je Boškan i dodao:  

- Treba da budemo svjesni da igramo sa protivnikom, koji iako je izgubio dvije utakmice, sigurno neće biti jedan lak niti naivan protivnik. Oni su već u svom prvenstvu odigrali nekih 13 utakmica, plus ove utakmice Lige šampiona, tako da su se već dobro upoznali i znaju kako funkcioniši jedni između drugih, stoga očekujem težak meč. Sigurno da mi imamo naše kvalitete koje smo pokazali u utakmici protiv Berlina, međutim, u ovoj utakmici očekujem da imamo manje oscilacija nego u prošloj, jer negdje kroz same utakmice kako ih budemo sve više i više igrali, očekujem da budemo konstantniji tokom cijelog meča i da na taj način što duže zadržimo kontinuitet osvajanja poena u serijama, što nam je izuzetno važno. Tako da bi trebali da iskoristimo prednost domaćeg terena, i da ih napadnemo jakim servisom i na taj način olakšamo dalji tok igre i samu utakmicu po nas - zaključio je Boškan.

Komentari: 0

Novi komentar