Rožaje: Sjutra protest na gradskom trgu

Sjutra će se četvrti put održati protest na gradskom trgu u Rožajama, najavljuju iz NVO Manjinski akcionari Gornji Ibar.
Objavljeno: 11. 12. 2014 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rozaje: Sjutra protest na gradskom trgu

"Prošlo je 27 dana od prvog protesta i ako smo proslijedili zahtjeve građana sa sjevera Vladi Crne Gore, Skupštini, Vrhovnom državnom tužilaštvu, još nam se niko od njih nije obratio, a nijedan zahtjev nije ispunjen, zbog čega do daljnjeg nastavljamo sa protestima. S obzirom da se juče obilježio Međunarodni dan ljudskih prava, pitamo se da li su nam ona ugrožena ignorisanjem naših zahtjeva da se niko pa ni ombudsman Šućko Baković koji je sa sjevera i koji odlično zna situaciju u sjevernom regionu, nijednom riječju nijesu osvrnuli na naša prava", navodi se u saopštenju.

Zato, kako dodaju, građani na sjeveru moraju još više da se uključe i da se izbore sa svoja prava, za prava svoje djece i moraju sjutra da se odazovu protestu u što većem broju.

CdM

Komentari: 2

Tomo Papic iz NK

12. 12. 2014 - 13:45

Pozdrav Rožajcima. Ne dozvolite da vam djeca budu gladna
Marko Kuč

22. 06. 2015 - 12:05

Pozdrav Rožajcima i posebno Bašči od nas - potomaka namučenih Kuča, koji se poslije pohare seljahu svuđe od svoje brdske kuće. isto poručujem kao i Tomo iz NK, "Ne dozvolite da Vam djeca vudu gladna".
Novi komentar