Moda

Crnogorska ljepota nadaleko se poznaje (FOTO/VIDEO)

Sudeći prema broju crnogorskih manekenki koje su angažovane u inostranstvu i onih koje su ušle u modne enciklopedije poput Marije Vujović-Vukčević i Emine Čunmuljaj ljepota naših žena uz sportski talenat najbolji je domaći izvozni „proizvod". Marija Vujović i Emina Čunmuljaj bile su vodeće manekenke svih značajnih svjetskih kreatora a njihova lica krasila su naslovnice svjetskih Časopisa: ,,Vog",„El” “Fešn", „Veniti Fer"...
Crnogorska ljepota nadaleko se poznaje (FOTO/VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Njihovim stopama su­deći po angažmani­ma, krenule su i Anja Zvicer, Ivana Krivokapić, Lena Radonjić, Valentina Cimbaljević... koje sigurnim koracima osvajaju pi­ste svjetskih modnih metropola, Crnogor­ske ljepotice za Pobjedu pričaju o angažmanima u inostranstvu, ali i o tome ko­liko je teško izboriti se za mje­sto na ogromnom modnom tržištu.

Emina Cunmuljaj ni u trećoj de­cenije života ljepotom ne presta­je da intrigira modne magove, pa je protekla godina za nju bila izu­zetno radna.

- Radila sam editorijale za velike modne kuće „Hermes", „D&G", „Roberto Kavali" ali i za časopis  Vog" -kazala je za Pobjedu Emina Čunmuljaj. Ispričala je i to da sada odmara i uživa u snijegu i čarima skijanja sa vjerenikom Semom i tako se priprema za predstojeće radne obaveze.

Nikšićanka Anja Zvicer, neodolji­vo podsjeća na rusku manekenku Irinu Šajk. Njena ljepota nije pro­makla „oštrom" oku modnih ska uta. Ona je sada u Majamiju gdje snima nove spotove i editorijale.

-  Radim za nekoliko svjetskih agencija u Milanu, Majamiju (Vilhelmina models), u Njemač­koj (Modelverk). Zadovoljna sam angažmanom, putujem svuda po svijetu radim razne kampanje, ka­taloge, video spotove. Bilo je po­trebno dosta vremena da sve kre­ne svojim tokom, i da sav moj trud polako urodi plodom. Mnogo odricanja, putovanja, ulaganja. Kao i u svakom poslu i u ovom važno je biti uporan - priča Zvicer. Kaže da do sada nije imala loše iskustvo kada su u pitanju uslovi koje nude agencije.

- Sve u svemu zadovoljna sam, to su svjetske, provjerene agencije koje rade sa velikim brojem mo­dela širom svijeta. Dosta su profe­sionalni, obezbjede nam sve uslove prilikom dolaska u njihovu zemlju, trude se da nas što bolje angažuju i predstave svojim kli­jentima. Gdje će koji model dobro raditi to zavisi od tipa djevojke. Neki modeli rade samo revije, ne­ki su više za fotografisanje i sni­manje. Ja lično ne radim revije, već slikanja i snimanja - ispričala je o anganžmanima u inostran­stvu Anja Zvicet

Za pobjednicu na izboru za Fordovo lice godine u Crnoj Gori 2010. godine Ivanu Krivokapić iz Nikšića, nema zime kada je posao u pitanju. Od prošle sedmice je u Dubaiju, na poziv agencije TNT za koju je angažovana.

- U Dubaiju ću biti dva mejseca. Već sam dobila nekoliko poslova. Radim katalog za poznatu marku ,,La Senza". Anganžovana sam u agenciji TNT, a do sada sam sarađivalai sa mnogim drugim agencijama iz inostranstva. Puno vremena sam pro­vodila u Istanbulu, Mi­lanu, Bejrutu... - priča lijepa nikšićanka za Pobjedu.

Kada su u pitanju po­nude koje svakodnev­no dobija istakla je da uvijek bira onu agenciju koja pru­ža najbolje uslove.

0 uspjehu danilovgrađanke Lene Radonjić dovoljno go­vori Činjeni­ca da je radila revije za modnu ku­ću Oskar De la Renta. Sada je u Majamiju gdje snima editorijale i radi re­vije.

Duga plava kosa zaštitni je znak novljanke Valentina Cimbaljević, koja je oduševi­la turske modne skaute. Sada je u Istanbulu gdje radi za agenciju „Star models". - Modelingom se bavim od 11 godine. Radim revije, kataloge, bukove, editorijale, šou-rurnove. U Turskoj sam po treći put. Za sada sam zadovoljna uslovima i planiram da nastavim da se bavim ovim poslom dok god mo­gu. Za nekoliko dana dolazim u Crnu Goru pošto sam ovdje već tri mjeseca, a onda ću da planiram naredno putovanje. Imam vozača koji me vozi na poslove i kastinge, model apartman je ok, živim sa nekoliko djevojaka iz raznih kra­jeva svijeta - rekla je Valentina Cimbaljević.

Za tri godine od kada je počela da radi u inostranstvu, angažmane je imala u Pekingu, Milanu, Kipru.

cg2cg3cg4cg5cg6cg7

 

Portal Analitika