Đukanović završio posjetu Azerbejdžanu: Investiranje u izgradnju hotela na Žabljaku realno

Predsjednik Vlade Milo Đukanović završio je dvodnevnu posjetu Azerbejdzanu obilaskom Gabalskog reona, gdje je imao susrete sa rukovodiocem Reona Sabuhi Abdulajevim i predstavnicima kompanije 'Gilan', navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Objavljeno: 28. 10. 2015 - 18:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Premijer Đukanović je sa Abdulajevim razgovarao o mogućnostima  saradnje i korišćenju njhovih iskustava u razvoju planinskog turizma i pratećih sadržaja, uključujući i maksimalno korišćenje lokalnih resursa u proizvodnji hrane i drugim prerađivačkim kapacitetima. Konkretno, bilo je riječi o mogućnostima za investiranje u izgradnju hotela i objekata za zimski turizam na Žabljaku, uz maksimalno korišćenje gabalskih iskustava i u drugim mjestima na sjeveru Crne Gore. Ovaj gradić na sjeveru Azerbejdžana poznat je po ubrzanom razvoju, u kojem nema nezaposlenih.

cg1cg28

Premijer Đukanović se u Gabali susreo i s ministrom za vanredne situacije Kemaludinom Gejdarovim, sa kojim je između ostalog razgovarao i o skorom potpisivanju međuvladinog sporazuma o saradnji u toj oblasti.

U delegaciji su bili i ministri ekonomije i odrzivog razvoja i turizma Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.

Komentari: 2

ratar

29. 10. 2015 - 08:22

Kako se krećemo putem Evro-atlanskih integracija sa Azervejdžanskim kapitalom. Njih je EU proglasila za totalitarnu državu!
Guest_39070

23. 11. 2015 - 21:57

Poštovani ako iko čita ove komentare i prenosi ih dalje. Uradite nešto da se razvija Kotor na način da se smijene kočničari razvoja opštine a to je "Zavod za zaštitu" koji se ponaša kao država u državi, unazadi kotorsku opštinu jer tjera sve investitore kako strane tako i ostale. Kotorani su svjedoci!
Novi komentar