Srčani udar se može predvidjeti mjesec dana prije: Šest upozoravajućih znakova

Ukoliko zanemarite ove znakove, ugrozićete sebi život. Shvatite svoje tijelo ozbiljno.
Objavljeno: 29. 03. 2016 - 13:47 Promjenite veličinu teksta: A A A
Srcani udar se moze predvidjeti mjesec dana prije: Sest upozoravajucih znakova

Obratite pažnju na ovih šest znakova koji se mogu pojaviti i mjesec dana prije srčanog udara: 

1. Umor 

Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo, zbog čega radi mnogo teže. To je razlog zašto se osjećate umorno i pospano sve vrijeme. 

2. Bez daha 

Ako srce dobija manje krvi, to znači da će pluća dobijati manje kiseonika nego što je normalno. Imate li problema sa disanjem, što prije posjetite ljekara, jer to može značiti kako se približava vrijeme srčanog udara. 

3. Slabost 

Ako tijelo oslabi, tj. osjećate slabost, to je zato što odjednom arterije postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkuliše ispravno. Tada mišići ne dobijaju ono što im je potrebno i može se dogoditi da se srušite. 

4. Vrtoglavica i hladno znojenje 

Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osjetićete vrtoglavicu i zbunjenost. Ne ignorišite ovakve znakove. 

5. Pritisak u grudima 

Ako imate rane simptome srčanog udara, vjerovatno ćete osjetiti i nemir u grudima, manji bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara. 

6. Simptomi gripa ili prehlade 

Ako se osjećate kao da imate simptome gripa ili prehlade niotkud, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogi ljudi koji su preživjeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana pre imali takve simptome, npr. kašalj ili groznicu, piše Brajt sajd. (Super Žena)

Komentari: 0

Novi komentar