ŠTO TO HUČI SUTJESKA: 1. Smjena "zlog lakrdijaša"

Završni otpisni ispis bivšem predsjedniku crnogorske Skupštine, Ranku Krivokapiću (i trabantima)
Objavljeno: 14. 07. 2016 - 00:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Boro KRIVOKAPIĆ

Zbogom… Predsjedniče!

Kad teoretičar “trulih dasaka” završi kao – najtruliji!... Sve se nadajući da će Tvoj „ciklus zvani cirkus“ skončati poželjnije – kako bi barem oslabila Tvoja istrajnost da sramotiš Crnu Goru, manje važno i sebe (i kako bih se već i iz razloga moralne i intelektualne higijene lakše ratosiljao bijede da se gnjavim Tvojim, i trabanata Ti, prijesnim lažima i podvalama, prljavicama i snoviđenjima...) – sve sam odlagao ovu završnu otpisnicu; time računajući i na njenu eventualnu, meni i abdomenalno razumniju konciznost. Ali i kao po magarećoj kazni i sve uzaludno: Tvoj i Tvojih „kolega“ prljavi jezici što su izgubljeniji utoliko su, i niže, septičniji i – agresivniji. Psihološki poznato, a crnogorski pasionirano... I tome prolivu, Tvom i četničko/informbiroovske družbe Ti, nema lijeka. Karakteri. U tome (a ni u drugome), naravno da ne mogu da vas spriječim. Ali za vašu literarnu nesreću pone što mogu: makar da vam ta intimna logoreja ne protiče kako ste uglavnom navikli – nežigosano. I nesistematizovano. Utoliko i nekažnjivo. Tako ni kao uslov opšte, nazovi opozicione, i Tvoje, dinamike: iz laži u laž. Arhipelag laži.

Zbogom... Predsjedniče!

 Zaboravite – kako ste banovi zabanili – da ćeš Ti, i družina Ti zorna, već „s visoka“ besprizivno ocrnjivati i omalovažavati sve i svakoga; a zatim ekskluzivno još i lakirovati sami – sebe. Iako izreda činovničići, egzercir obijesnih mediokriteta; primjerci bez ikakvog i djelceta, ali balegom „s ramena“ po svakom i svačijem – djelu. Mjesečari sa – mandatom. Kao što i „pokoljenja djela sude“, niti ćete ni aktuelno, dekretovano sami sebe – tumačiti. Pa, recimo četnički su sljednici – „građani“; a svi koji se tome, jasno, zasprdaju – „plaćenici režima“. Ili koji god „diplomirani primitivac“, crnogorski obično i politički agent (kad nije i drugi), crnogorski najčešće i viševremeno združeni, isprelijepljeni karijeristički prevarant, dakle koji god ovu zlosrećnu, tek obnovljenu crnogorsku državu što veselije zapiša - analitičar (!), mislilac(!), profesor (!) itd!; a ko god se usudi da... „u tom ludilu ima sistema“: parlamentarnom i medijskom grajom biva „demokratski kamenovan“ kao arapska preljubnica - „režimski korupcionaš“. Neće moći, neće moći!... Ima i imaće to svoju cijenu: Kako i kad god mi bude drago, ima da vas presabiram i pretresam – sve talenti do... jednoga! – da vas pljevim kao „bugarsku skupštinu“. ...I što vam niko uzet’ neće! Pa, slobodno (i da vidimo!), građanski bez mane „napred u slavu!“ (majora Gavrilovića); a „plaćenici režima“, normalno, u vama zaraznu – blagajnu. Najteže mi je što vas znam.

Zbogom... Predsjedniče!

Probija i najžalosnije, olovna činjenica da si Ti, takav i takav (i nikakav), čak svih 13 godina bio predsjednik crnogorske Skupštine; najduže u njenoj, i višestranačkoj i jednopartijskoj, 110 godina dugoj povijesti. Ali i uprkos i tome - i tome! - Ti si prezrivo smijenjen, osujećen u dva sata poslije ponoći, kao u rutinskoj policijskoj raciji kakav makro u staničnom pisoaru. I još, na jedva 10-tak sati prije nego će u Briselu crnogorski premijer, izvini(te), istorijski Đukanović primiti protokol najvišeg dometa Crne Gore u istoriji – o pristupanju NATO paktu. I na samo dva dana prije jubilarnog datuma, prve decenije obnovljene crnogorske države. Profil. Kako se i u dnu poniženosti može i još – mizernije. I najmizernije. I, po „tvojski“, i najcrnogorskije. Aferim, državniče!

Zbogom... Predsjedniče!

Teško da je moglo i tužnije i ružnije... A za predsjednika Socijaldemokratske partije i najporaznije: bez izuzetka, za Tvoju smjenu i sve partije tzv. manjinskih naroda, srži građanske i demokratske Crne Gore. Oni isti, svi, koje si i Ti jednom uznosio: „Neka Crnu Goru niko ne plaši njenim Muslimanima, Bošnjacima i Albancima...“ („Vijesti“, Podgorica, Novembar 2014). Ali, evo, poručuju Ti, da se crnogorski „manjinski narodi“ plaše – Tebe. I s razlogom, jakim. A to je i politički i ljudski uvijek zastrašivanje – najsramotnije. Nasuprot, kako da tzv. manjinski narodi Crne Gore – po svom manjinskom biću već i najosjetljiviji; time i crnogorski lakmus – da plebiscitarno podržavaju DPS/Đukanović, po Tvome, „diktatorsku vlast“!? Ne postoje „diktatorske vlasti“ podržane od – manjina. Contradictio in adjecto. Kad bi međunarodni spikeri, posebno činioci EU/ Brisel, bar toliko naučili – a ne i Tvojom sramnom animacijom apsolvirali! – bez napora bi tačno shvatili Crnu Goru. Ako je poslije reakcionarnog, ali ne i bez „svake“ bregzita, EU/Brisel u stanju da bilo šta shvati?

Zbogom... Predsjedniče!

Da nije svega toga, bezmalo književnog obrasca, crnogorski tipske nakaznosti pojave – „zli lakrdijaš“, odredi li Dostojevski... – mogao bih Te preventivno i preskočiti (kao što Ti i jesi za preskakanje). Ali to bi značilo stimulisati Tvoje državne prevare kao briž- nost za „suverenitet građanina“; ili da se četnici, i Tvoji četnici („ugledni parlamentarci“), podmeću kao – reformisti; ili da dvojnici idolatrista Staljinovih, informbirovaca, galame kao – demokrate; ili da se bordelski i berzanski agitatori prerušavaju kao – novinari!?... Najzad, da se i po ličnom iskazu politički (a i drugi) agenti stranih interesa u Crnoj Gori (Velika Srbija, Rusija...) prezivaju kao – politička opozicija; a ne kako je svugdje u demokratskom svijetu – peta kolona!? Zahvaljujući i Tebi – a institucionalno isključivo Tebi - mogućno jedino u Crnoj Gori. Bože pravde!... Peta kolona – drljevićevski, jedina investicija Tvog tetrapak liderstva. (Pobjeda) Sjutra: SPOMENAR TROJANSKIH KONJA („Parče istorije“ besčašća)

Komentari: 27

Izborna aritmetika i SDP

14. 07. 2016 - 01:40

Autor ovog clanka je jedan od najpoznatiijih ex-YU novinara, blizak i Miroslavu Krleži sa kojim je davno napravio intervju. Prije par godina je rekao ocigledno sa tacnijim informacijama da se u CG lome koplja oko pristupa NATO, i da iza toga stoji Rusija. Ne ulazeci u ovaj esej, tehnicka pozadina jedne dileme ili straha oko Ranka jeste cista aritmetika. Ova: Opozicija je potpisala nekakvu zakletvu da sa DPS-om nece ulaziti u koaliciju. Iz toga proizilazi da ce sami napraviti koaliciju da bi imali vlast, a iz toga da ce SDP biti u koaliciji sa DF-om ili SNP tj sa velikosrbima. SDP i jedan dio URA su suverenisticke sa ukupno 8% glasova, ili u buducoj koaliciji oko 16%. Dakle , ovo govori ko bi bio u buducoj vlasti, koja sasvim sigurno uz rusku pomoc ne bi imala problema da opstruira prijem u NATO, cak ne komentarisuci ostale prijetnje DF-a.
Ovo je velika istina

14. 07. 2016 - 01:45

... recena jednom vrlo efikasnom metaforom. "Iako izreda činovničići, egzercir obijesnih mediokriteta; primjerci bez ikakvog i djelceta, ali balegom „s ramena“ po svakom i svačijem – djelu". Uistinu nema jake licnosti u ovakvoj opoziciji. Omiljena disciplina jeste blacenje svega i svakoga, a u zadnje vrijeme i ucjene.
Cetnici ili kolege ?

14. 07. 2016 - 01:50

U ovoj recenici je manje-vise opisana struktura opozicije: "Tvoje državne prevare kao briž- nost za „suverenitet građanina“; ili da se četnici, i Tvoji četnici („ugledni parlamentarci“) , podmeću kao – reformisti; ili da dvojnici idolatrista Staljinovih, informbirovaca, galame kao – demokrate; ili da se bordelski i berzanski agitatori prerušavaju kao – novinari!?" Ovaj na kraju je Zeljko Ivanovic iz Vijesti. Uistinu, SDP vec dvije godine ne pominje "agente stranih interesa u CG", kako Boro rece. Fascinantno.Cak je i Zarko Rakcevic nasao za shodno da im odbrusi. SDP cuti.Vise ni rijeci o DF-u, o SPC-u o uticaju iz Rusije... Zasto? Ne zeli da povrijedi interese svojih buducih kolega u vlasti?
Manjine

14. 07. 2016 - 01:52

... se ne mjesaju sa cetnicima, kako je SDP-u bastalo. "Neka Crnu Goru niko ne plaši njenim Muslimanima, Bošnjacima i Albancima...“. Jos cu dodati i Hrvate. Niko nije posao za Rankom prema Vojvodi, Medojevicu, Knezevicu, Danilovicu, Milicu .... Niko. Ironicno se pitam zasto.
CG tipska nakaznost-primjeri

14. 07. 2016 - 02:04

Neko pomalo paranoicno, a mozda i pomalo perfidno, u nemogucnosti da na iole ozbiljan nacin objasni zasto Ranko cuti o DF-u ili SPC , rece: "Pa svi znamo da su DF i SPC povezani sa DPS i zajedno rade....". Fantasticno, sve je dakle bilo izrezirano. I onaj napad na skupstinu, sukob sa policijom, silne opstrukcije DF-a i SPC bilo cemu u drzavi. Cetnici vjerno rade za DPS, a dobijaju pare od Rusije. Rade sta i zasto?Koji im je motiv i korist, a zasto ih Rusija potstice i placa? Pa valjda da bi pomogli DPS-u. Da li vam se zavrtilo od ove logike? I meni isto. Non capisco un cazzo più. Ranko je posto poto htio ugurati Milica u vlast odricuci se svojih mjesta.Inace SNP tvrdi da se o politickim stvarima konsultuje sa SPC. Zaboga ne bjese li i on na sastanku sa Amfijem proslog ljeta? A Amfi radi sa DPS. A Ranko ih zeli u vlasti. Sta, nije vam jasno? Ni meni. Nije li ministar unutrasnjih poslova pitomac SPC.On je danas "kolega Danilovic" za SDP . Logika "crnogroske tipske nakaznosti"
SDP ples u transu sa cetnicima

14. 07. 2016 - 02:25

Uz pomoc svojih medija poput Vijesit, Dan, osvjedocenih dobrocinitelja ove drzave, koji su nedavno davali tam-tam ritam DF-u i popovima u pokusaju da se rusi drzava jesenas, pravi se atmosfera ludila,gdje se glas logike i poziva na konstruktivnost uguse decibelima,rafalima balega i plesom poluzatvorenih ociju u transu drzeci usi zapusene dlanovima ------------------- četnički su sljednici – „građani“; a svi koji se tome, jasno, zasprdaju – „plaćenici režima“ ... koji god ovu zlosrećnu, tek obnovljenu crnogorsku državu što veselije zapiša - analitičar (!), mislilac(!), profesor (!) itd! -------------------- a ko god se usudi da... „u tom ludilu ima sistema“: parlamentarnom i medijskom grajom biva „demokratski kamenovan“ kao arapska preljubnica - „režimski korupcionaš --------------------
Molba Analitici

14. 07. 2016 - 02:26

Analitika, molimo intervju sa Borom Krivokapicem kao drugi dio njegovog intervjua sa Darkom Sukovicem prije oko par godina.
Mr. Ego

14. 07. 2016 - 02:28

Prst na čelu, prepun digniteta, Po malo profeta, po malo poeta, Bez fotelje, o koja šteta dragi Bože kolika mu je sujeta. Golem ego, nagazi ga neko I tog momenta poče vendeta U silnom bijesu popalio bi po svijeta Eh da mu je za broj manja sujeta Nepravda mu je golema nanijeta Od mediokriteta i polusvijeta Nije on ničija moneta ni marioneta I država je manje sveta nego golema sujeta. Strijela osvete odapeta bez pijeteta I dok gledamo spektakl pirueta i preleta Pamfleta punih moraliteta i animoziteta Pitamo se zašto kod nas cvjeta jedino sujeta.
Dostojanstvo,ego i zadnja ....

14. 07. 2016 - 03:06

Gdje mu je dostojanstvo. Oponirat vlasti per se jeste dio demokratskog mehanizma. Ali pri tome se udruziti sa bulumentom cetnika, samodeklarisanih neprijatelja ove drzave, "agenata stranih interesa u CG", antizapadnih primata,... jeste mizerija iz "crnogorske tipske nakaznosti", nemogucnost uzdrzavanja, distanciranja od loseg bez odlaska ka jos gorem, nemogucnost obuzdavanja endemskog monstruma od napuhanog egoa, koji se sa lakocom otme kontroli i rusi oko seba da bi se namirio. Pljuni na DPS, napusti ih, i drzi se van jedne i druge olosi? A ne, nije samo pusti ego u pitanju nego i opipljivije stvari.Nigdje nema kombinacije "ponosa" i alavosti kao kod nas.Da i vlast spada tu,da kaze crno-bijelima. Neka ne prica pateticne lazi da ovo radi iz interesa drzave.Ne, udruziti se sa cetnicima nece biti interes drzave,pogotovo ne u ovom kriticnom momentu pod pritiskom Rusije, pred ulaskom u NATO
Kikiriki

14. 07. 2016 - 07:12

Bravoooo
Svaka čast!

14. 07. 2016 - 09:16

Bratski i rođački, da ne velim crnogorski! Otpiši mu kao što znaš Ranja i čuvaj mu obraz ka on tebi...a što je ovo braćo!? Izbori su raspisani prije dva dana, a već se puca iz teških oruđa...kad je ovako na početku kampanje, što li će bit pred kraj...zauzmite mjesta, spremite kokice i pivo, počinje rijaliti "Izbori 2016, samo pošteno pa ko koga..."
U PISANJE KAMI SE SNAODIM..

14. 07. 2016 - 09:17

...FALI MI SRPSKO-ERVACKO-CRNOGORSKA GRAMATIKA-NARODA ,KOJI SU OBILJEŽILI(PO BRUCI I SRAMOTI-XX VIJEK-KOJI SREĆOM PASA U NEPOVRAT-ALI OSTAVI OVIM NARODIMA SRAM I ZASTIĐE-KO I MALO NA NJIH LIČI...DALEKO BILO! DA SAM U PRAVU-POTVRĐUJU DIPLEŠE-KOMENTATORI-"SETE BANDIJERE"(po crnogorskim portalima!)-KOJI SVOJIM ĐIKANAŠTVOM POŽIŽU VATRU-U NARODU POZNATA KAO VATRA NACIONLISTIČKI NASTROJENIH NEOFAŠISTA I NEONACISTA-PO UGLEDU NA DESNO ORJENTISANU JEVROPU? OD KOJE I PITOMI ENGLEZI NA VRIJEME UTEKOŠE...?! OVO JE ISTINA-O KOJOJ JA ODAVNO ZBORIM-VIDIM DA SE ANTICRNOGOTVO NA VELJA VRATA PROMIČE-IZAZIVAJUĆI DRUGU SLIČNU BANDU-TOST SRBE-KOJI SU DOSTIGLI ZASTRAŠUJUĆI -N I V O-TAČNIJE 54% PUNOLJETNIH GRAĐANA ND MNE-IMA POVJERENJA I ŠTUJE AMFILOHIJA I SPC?! A ZA ISTO VRIJEME-NAKLONOST-LJUBAV PREMA CPC NE PRELAZI 25%...? PA ĆE NA ULTIMU-PIJANI OD SREĆE ĐIKANI-KA I VAZDA...:"A KO NAM OVO ČINI OCA MU OČINSKOGA....."! KOME TOST CRNOGORCI...?
danilo s.

14. 07. 2016 - 10:25

#1 - Pravo u sridu! Bravo g. Boro Krivokapicu. Ranko Krivokapic bi morao poslije ovog teksta da pocrveni od stida – ako je za to, uopste, i sposoban? . Doduse sram je moralna kategorija, a u politici, posebno Rankovoj, izgleda i nema morala? Samo ogoljena volja za moc (citaj vlast). Veliki je problem, medjutim, sto iza te volje zjapi ogromna nemoc. I nesposobnost. Dakle, Ranko bi do vlasti po svaku cijenu - pa i "voljene" CG? Maske su pale. Dugo sam pokusavao da indirektno, cuvajuci obraz Rankov (kao borca za CG), dobijem jasan odgovor od njega i/ili njegovih pristalica, tako prisutnih na ovom portalu, da li ova (jado) opozicija misli da vlast osvoji sa mrziteljima i neprijateljima CG (DF, SNP, isl.) ili ne?
danilo s.

14. 07. 2016 - 10:26

#2 - Odgovora na to jednostavno pitanje - jednostavno nije bilo. I jos uvijek nema? Iako je odgovor logican. I ocigledan. Iako je cutanje – odobravanje? Ranko pokusava da “lekicevski” odgovori tj. kaze – nista! Ranko, naime dobro zna da ne moze do vlasti nako sa Mandicem, Knezevicem, Medojevicem, itd. Niti oni bez njega, Lekica i Rakcevica. Ako je tako - a tako je - zasto to javno ne kaze, nego mrzitelje CG proglasava za "gradjane" koje treba razumjeti i tolerisati? Cije gradjane? Srbije ili Rusije? Jer CG to vec davno nijesu. Pitanje je zasto sa njima? Zasto ih dovesti na vlast – sem da ruse CG? “Ili se radi o (politickoj) korupciji – ili gluposti/nesposobnosti” (Ranko povodom KAP-a). To isto pitanje sada se moze postaviti Ranku (povodom CG).
Novak

14. 07. 2016 - 12:15

Krenulo se odmah sa najzescim uvredama, pa se angazuju duznici da opravdaju sinekure ... Ovo, ipak, moze da objavi samo ovaj portal i ... naravno, Pobjeda. Cega se pametan stidi, budala mu se odusevljava.
?

14. 07. 2016 - 13:01

Jesi li ti procitao clanak? Ako jesi nisi nista razumio, inace ne bi napisao ovaj autoironican komentar. Ajde jos jednom pa nam prepricaj da vidimo jesi li razumio.
Novak

14. 07. 2016 - 19:43

A kako da se razumije ovako dubokouman uradak, vodjinog sastavljaca govora...Kako da se shvati sve sto je htio reci ... Ako je ovo poslednja linija odbrane, mrka kapa i za vodju i za njegove. O nekrofilima, koji broje zube mrtvom konju, jer im je unaprijed placeno....prezir.
Секула

14. 07. 2016 - 12:21

Свака част, посебно за овај опис смјене у два по поноћи. Неко би други имао достојанства и поднио оставку као човјек, Рања је до ситних сати чекао и надао се у свој маневар са Фронтовцима који су најавили да гласају за смјену а гласали против, не би ли преваром одржали у фотељи свог миљеника.
xyz

14. 07. 2016 - 17:15

Rankiša nije mogao poželjeti boljeg kritičara od vječitog poltrona vlasti - od SFRJ, preko SRJ, do CG, nekoga ko u životu nikada ništa nije radio. Ovo je ka da je Rankišu (samo tako) ishvalio najbolji svjetski politički analitičar. No, to možda i nije slučajno - ipak je "pisac" Krivokapić. A, krv nije voda...
Toto

14. 07. 2016 - 18:25

Ovaj tekst je potvrdanone sjajne podgoricke poslovice-"Najgore je kad sunce u cenef ogrije" Poludeli ste, bre, Crnogorci otkad ste skopali drzavnu kasu. Kad polocete to korito, onda cu da vas vidim.
KARA RADUSIN

14. 07. 2016 - 21:23

Zašto ljudi pažljivo ne pročitate ovaj tekst pa onda komentarišite,Danilo, bravo tvoja prva rečenica da je Boro potrefio u sridu ne da se karati.Zna Boro kakvo se pospremanje sprema u narednom periodu.Zna Boro da se dvije stvari ne mogu sakriti ,kašalj i ljubav prema domovini.Zna Boro da oni koji su organizovali dva referenduma,da bi organizovali i trći ,ali će im faliti vremena.Zna Boro da je Ranko ekspert za četnike,jer je sa njima ušao u koaliciju prije četvrt vijeka,i od njih napravio Evropejce.Zna Boro da ovo Ranko ne čini zbog vlasti već zbog Crne Gore jer ljubav i kašalj se ne mogu sakriti.Postojat će Crna Gora!!!!!
Samo kratko i jasno bez parola

15. 07. 2016 - 04:02

Ne odgovori na jednostavno pitanje: Oce li SDP uci u koaliciju sa DPS-om ili cetnicima (DF). Nema trece ako zele vlast.
danilo s.

15. 07. 2016 - 10:10

Kara Radusine - Volio bih da ste u pravu, no mi se cini da ce prije veljesrbi (DF/SNP) od Ranka napraviati cetnika (metaforicno)? Zato i ne smije ni da pomislja da se slize sa njima. Takodje, volio bih da Ranko voli CG malo dugacije. Otvorenije i postenije. Dosta nam je "lukavih politicara" koji nemustim jezicima pokusavaju da politicki usicare. Kako vjerovati covjeku koji tako ruzno blati i demonizuje svog dojucersnjeg prijatelja? Kako neko moze traziti da mu ljudi vjeruju, ako sam nije iskren i posten? Objektivno, CG ne treba toliko promjenu vlasti, ili politike, - posebno ne inostrane politike - koliko treba promjenu vecine politicara i ideja - s obije strane. "Ne stavlja se staro vino u nove mjesine". Ne moze CG sa starim (po stazu), nesposobnim, istrosenim politicarima, i klero-etnickim podjelama, u novo doba. U globalni svijet. "Pas svakoji svoje breme nosi; Nove nuzde radju nove sile.."
KARA RADUSIN

15. 07. 2016 - 11:29

Kako da ne ako mi vi odgovorite koja je razlika između DF-a i DPS-a(ovo se ne odnosi na članstvo DPS-a,koje jedan veliki broj izuzetno uvažavam kao iskrene patriote).E upravo to pitanje odgovara vrhu DPS-a,a zaboravljaju da su prije četvrt vijeka bili u ravni Radikala kada su sa SDP ušli u koaliciji a izašli kao maskirani Evropejci.Da odgovorim ići ćemo u koaliciji poslije izbora sa onima koji su iskreno za Crnu Goru njen prosperitet i demokratizaciju.Nećemo smočiti sa svojom državom,niti je unovčavati i pokazivat se patriotima samo uoči izboraPostojat će Crna Gora
danilo s.

23. 07. 2016 - 09:20

Postovani Kara Radusine. Meni je simpaticna vasa lojalnost Ranku i SDP. Uprkos katastrofalnom ponasanju u opoziciji. Imam dobrog prijatelja koji tako isto razmislja. Tako da stalno pokusavamo da razmrsimo ovo pitanje. Medjutim, ako vi ne vidite razlike izmedju DPS i DF - onda smo na podrucju besmisla. Ne mozete se vracati 25 u proslost kada su skoro svi - lise LS, SDP i manjinskih naroda - bili PROTIV Crne Gore. U tom kontekstu vasa apsurdna tvrdnja bi, mozda, imala neku osnovu. Ali, poslije 2006 izjednacavati partiju koja je (sa SDP) donijela slobodu CG - sa anti-CG DF-om - zaista je vise nego apsurdno. Kao sto je apsurdno da covjek koji se izborio za slobodnu CG sada dovodi u sumnju sve izbore, pa i sam referendum? I time poklanja ovim bjesomucnim mrziteljima CG oruzje da truju narod lazima.
Guest_18195

20. 07. 2016 - 17:55

Ranko Krivokapic, Cercil, trojka izgubljenih u njihovim ciljevima i potajnim željama , dostavljeni komentari... Dje je tu zajednički imenitelj sa jedne strane, a dje je tu percepcija komentatora za članak genijalnog Krivokapica (naravno novinara) sa druge strane? Ljeto je, vruće je, ko ce to sve "posložiti?
=

28. 07. 2016 - 13:25

E da su Krivokapići ka ovaj koji piše i kao onaj o kojem piše ne bi bilo pobjede na Grahovac,
Novi komentar