Magud: Žičara najvažnija investicija za Kotor

Projekat izgradnje žičare do tvrđave Sveti Ivan je, nakon preseljenja industrijske zone u Grbalj i izgradnje tunela, najvažnija je investicija koja će doprinijeti razvoju Kotora, kazao je direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Ivo Magud.
Objavljeno: 08. 09. 2016 - 09:31 Promjenite veličinu teksta: A A A
Magud: Zicara najvaznija investicija za Kotor

Nakon uspješno završenog javnog tendera za izbor najboljeg idejnog rješenja vertikalnog transporta do tvrđave Sveti Ivan, Magud je sa izvršnim direktorom firme Arti Future DSD Tivat Markom Galom u junu potpisao ugovor za izradu glavnog projekta žičare.

"Poštujući stav Uprave za kulturna dobra u obavezi smo da uradimo takozvanu HIA studiju odnosno studiju uticaja investicija, u ovom slučaju žičare na kulturna dobra",  kazao je Magud za Radio Kotor.

On je naveo da je formiran radni tim na čijem je čelu Snežana Simović, nekadašnja direktorka Uprave za kulturna dobra Crne Gore.

„Studija je u poodmakloj fazi, a očekujem da do kraja mjeseca bude urađen njen prvi dio. To je osnov za konzervatorske uslove , a oni su obavezni dio urbanističko-tehničkih uslova kako bi se ispoštovao rok od četiri mjeseca koji je predviđen za izradu glavnog projekta žičare", napomenuo je Magud.

On je naveo da su nedavno razriješene i dileme koje se tiču gabarita polazne i izlazne stanice buduće žičare.

Radio Kotor

Komentari: 1

Draško

08. 09. 2016 - 09:52

Nikako da prestanu sa aktualizovanjem žičare, svakih izbora je tako, evo 12 godina... A što ćeš, ima lakovjernih koji sve vjeruju, zar ne Portalanalitiko?
Novi komentar