Novi kredit: Od Svjetske banke tražiće 90 miliona dolara

Crnogorska delegacija, koja će od 6. do 9. oktobra učestvovati na godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, sa predstavnicima Svjetske banke razgovaraće, prije svega, o dobijanju kredita - garancije za jačanje otpotnosti fiskalnog i finansijskog sektora u narednoj godini u iznosu od 90 miliona dolara.
Objavljeno: 23. 09. 2016 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je navedeno u platformi za razgovore crnogorske delegacije u Vašingtonu sa visokim zvaničnicima Svjetske banke i MMF, koju je juče usvojila Vlada.

- Ovaj projekat bi trebalo da obezbijedi povoljne uslove finansiranja za narednu budžetsku godinu u Crnoj Gori, koristeci 3A kreditni rejting EBRD - Svjetske banke - navodi se u Vladinoj informaciji.

U crnogorskoj delegaciji biće guverner CBCG Milojica Dakić, direktor Direktorata za budžet Nikola Vukićević i viceguverner za finansijsku stabilnost i platni promet dr Nikola Fabris.

Dobijanje 90 miliona eura garancije - kredita, kako se objašnjava u informaciji, uslovljeno je prethodnim dokazima o mjerama fiskalne konsolidacije.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Komentari: 1

ja

23. 09. 2016 - 09:26

ovi nas unistise.tesko prvoj odgovornoj vlasti u CG
Novi komentar