ADP Zid: "Football People" sjutra kod OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin’’

Inspirisan društvenim pokretom koji okuplja više od 100. 000 učesnika, Asocijacija za Demokratski prosperitet – Zid će se 4.11.2016. godine, zajedno sa OŠ ‘’ Božidar Vuković Podgoričanin’’, Crvenim krstom CG i FK Ribnicom priključiti nedjeljama akcije "Football People" koji će organizovati fudbalsku utakmicu kao i edukativno-kreativnu radionicu.
Objavljeno: 03. 11. 2016 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A
ADP Zid: Football People sjutra kod OS Bozidar Vukovic Podgoricanin’’

Planirano je da se utakmica odigra između mješovitih odjeljenja OŠ . Utakmica će početi u 11:50, na otvorenom fudbalskom terenu kod pomenute škole. U slučaju vremenskih neprilika, utakmica će biti odigrana u balonu pored OŠ‘’Vladimir Nadzor’’. Prije samog početka, u 10:10, psihološkinja Maja Lješnjak će održati kreativno-edukativnu radionicu sa ciljem da se razvije diskusija na temu poštovanja, različitosti među ljudima.

I pored brojnih proslavljenih svjetskih fudbalera, tako je i crnogorski fudbaler Blažo Igumanović podržao Footbal People nedelju.

cpt-1478172000179

Fare Football People nedjelje akcije predstavljaju ujedinjenu borbu protiv svih barijera koje isključuju određene grupe ljudi iz društva.

U periodu u nedeljama akcije razne formalne i neformalne grupe, profesionalni fudbalski klubovi i udruženja, te mnogi drugi će slaviti moć fudbala u borbi protiv diskriminacije na društvenim mrežama, organizovati razne aktivnosti, uključujući utakmice, obrazovne radionice, fudbalske turnire i dr. kako bi promovisali društvenu inkluziju i podigli svijest o njoj. 

Football People nedelje akcije su vrijeme za sve ljude iz svijeta fudbala da se udruže i zajedno stanu pred isti gol kako bi doprinijeli pozitivnim društvenim promjenama kroz fudbal.

 “Ovaj projekat je trenutno najveća društvena aktivnost u sportu i mi smo sretni da možemo računati na ADP – Zid u daljem zajedničkom prenošenju ove važne poruke” - kazao je Piara Powar, izvršni direktor Fare Networka. 

Tokom 2016. godine u 60 zemalja organizovano je više od 2000 različitih aktivnosti, u kojima je učestvovalo više od 100 000 učesnika/ca.

Milena Šćepanović iz Asocijacije za Demokratski prosperitet - Zid je kazala da se organizacija priključila ovoj mreži, kako bi na najbolji moguci način doprinijela da se sve barijere kako među starijom, tako i među mladom populacijom uklone u cilju suzbijanja i prevencije diskriminacije u pogledu rasizma, manjinskih prava, etničkih grupa i dr. u svijetu. Svrha jeste da radimo na povezivanju djece iz razlicitih socijalnih grupa. Kroz fudbal i zdrave stilove života ćemo podstaći uključivanje, toleranciju i razumijevanje jednakosti i prava svih.  
ADP - Zid i Fare podstiču sve grupe koje djeluju na poljima antidiskriminacije da se uključe u nedjeljama akcije Football People.

Komentari: 0

Novi komentar