Lazović sa Kećijangom: Očekujemo nastavak rada na autoputu i rekonstrukciju pruge

Delegacija Crne Gore koju je predvodio sa potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem prof. dr Vujica Lazović sastala se danas sa predsjednikom Državnog savjeta NR Kine Li Kećijangom, u okviru V Samita šefova vlada zemalja centralne i istočne Evrope i Kine u Rigi.
Objavljeno: 05. 11. 2016 - 16:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, tokom ragovora sa kineskim premijrom potpredsjednik Lazović izrazio je zadovoljstvo kontinuiranim razvojem bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje što je rezultiralo konkretnim projektima.

- Naglasio je da postoji spremnost Crne Gore da nastavi saradnju gradnje autoputa sa kineskom kompanijom u realizaciju sljedeće dionice od Mateševa do Andrijevice na temelju javno privatnog partnerstva ili nekog drugog finansijskog obrasca koji bi bio prihvatljiv obijema stranama. Potpredsjednik Lazović je ponovio očekivanja Crne Gore da realizuje projekat rekonstrukcije dijela željezničke pruge Bar – Beograd u Crnoj Gori i to kroz proširenje već ugovorenog projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Budimpešta – Beograd. Dodao je da Crna Gora vidi veliku šansu za saradnju i u dijelu Zajedničke deklaracije tri mora - Jadranko, Baltičko i Crno - kroz mogućnost za razvoj Luke Bar i izgradnju industrikakog parka u okviru nje - navodi se u saopštenju.

Premijer Li zahvalio se na konkretnim projektima saradnje i naglasio da kineske kompanije imaju punu podršku kineske vlade za investiranje u region centralne i istočne Evrope.

U delegaciji Crne Gore bili, pored Lazovića su i potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović, ministri saobraćaja i pomorstva i ekonomije Ivan Brajović i dr Vladimir Kavarić, savjetnik predsjednika Vlade za energetski i industrijski razvoj dr Ranko Milović i ambasadorka Crne Gore u Letoniji Ljiljana Tošković.

Komentari: 0

Novi komentar