Markirane krpice: Tako blizu, a tako daleko

Ljeti, većina ljudi baš i ne obraća puno pažnje na odjeću, pa oblači prvo što dođe pod ruku, široke majice, farmerice, starke… A onda, sa prvim novembarskim danima se vraćamo u formu, listajući modne časopise i posmatrajući izloge, odlučujemo koji se trendovi prate, a koji pak zaobilaze.
Objavljeno: 06. 11. 2016 - 18:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dakle, za jedan običan reporterski opis, još uvijek je previše onih kratkih suknjica i haljina “ukombinovanih” sa šupljikavim, ljetnjim čizmama ili onim lakovanim, preko koljena.

Kod muškaraca, pak, negativan komentar nam izazivaju previse uske majice, ali i debele, zlatne “kajle”(to, uvijek).

I tako, dok se nerviramo zbog mognog neukusa, “in” i “out” stvari, ako se neko u tome dobro osjeća, zašto nama to smeta? Zar na kraju to nije i jedino važno?

Jer, različiti filmovi, pice, gumeni bomboni i nečiji zagrljaji su ponekad sve što je potrebno ljudima. Često se zaboravi na odjeću, jer je (a svakako u jednom trenutku) njena jedina svrha da se svuče. Uz sve to, živimo u zemlji u kojoj je priličan zahtjev živjeti sa skromnim dohocima, posebno uz želju koja podrazumjeva praćenje modnih trendova.

No, kada zanemarimo sve ove činjenice, moguće i da je čar nekih stvari baš u njihovoj nedostižnosti.

Zbog svega ovoga,  Portal Analitika je napravio listu nekih proizvoda koje je sasvim “okej” samo poželjeti.

Hermes torba

Prosječna cijena je od 10 do 150 hiljada dolara u zavisnosti od veličine i vrste materijala od koje se prave, a najskuplja košta oko dva miliona dolara. Radnici ove fabrike mogu mjesečno da proizvedu 15 ručnih torbi, a zbog ovako malog broja mnogo naručilaca je na listi čekanja.

ht-hermes-birkin-bag-jef-130923-33x16-1600

Chanel torba2.55

Ova torba je bila predstavljena svijetu u februaru 1955 i baš zbog toga je dobila svoj naziv 2.55. Ovo je bila prva torba koja je mogla da se nosi preko ramena, jer do tada su žene obično nosile torbu u ruci. Cijena ove torbe je nešto niža od Hermes torbe, ali ne mnogo. I za cijena se stalno povećava, da ne bi bila dostupna baš svima.

chan1

Louboutin štikle

 Mnoge žene su, baš zbog njih zavoljele špic. Louboutin obuća je poznata po crvenom đonu, a on kaže da je na tu ideju došao sasvim slučajno.

"Iz fabrike mi je stigla cipela koja iz nekog razloga nije izgledala tako dobro kao na skici. Zbog toga sam đon prefarbao crvenim lakom za nokte i problem je bio riješen",rekao je dizajner cipela, Christian Louboutin.

louboutin-women-s-seo

Celine torba 

Ono što je započelo kao mala prodavnica luksuznih dječjih cipela 1945., do danas se pretvorilo u veliki dizajnerski brand Celine. Torbe koštaju preko 1000 eura.

I.D.
 

Komentari: 0

Novi komentar