Odustali od izgradnje autobuske u Meljinama

Lokalna uprava je odustala od izgradnje nove autobuske stanice u Meljinama. Iako je ovo "gorući" problem u hercegnovskoj opštini, sada iz lokalne uprave tvrde da autobuska stanica, ipak, neće biti pravljena u Meljinama, već na lokalitetu Jabučnjak, navode Dnevne novine.
Objavljeno: 10. 11. 2016 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A
Odustali od izgradnje autobuske u Meljinama

Prvi čovjek hercegnovske Skupštine Andrija Radman istakao je da je postojala ideja o nadogradnji Vatrogasnog doma ili da se uz njega napravi glavna autobuska stanica.

"Vatrogasni dom nije moguće dislocirati zbog strateških planova za ovu oblast na nivou države. U okruženju je bila ideja da se tamo izgradi autobuska stanica, koja je u ovom momentu još u fazi razmatranja, ali definitivno da se više odmičemo od te ideje, nego da se primičemo. Strateški postavljamo glavnu autobusku stanicu preko puta, riječ je o lokalitetu Jabučnjak, gdje treba napraviti nešto na većem prostoru i mnogo savremenije i mnogo bolje, za šta smo pokrenuli aktivnosti i u njima poodmakli", kazao je Radman.

Lider Izbora Dušan Radović Krušo, koji je i savjetnik predsjednice Opštine Nataše Aćimović, a ujedno i koalicioni partner DPS-a pompezno je najavljivao izgradnju nove autobuske stanice. Njegova ideja je bila da se autobuska gradi tik uz Vatrogasni dom, iako su stručnjaci tvrdili da je nemoguće izmjestiti autobusku na ovom lokalitetu, zbog nepostojanja planske dokumentacije i urbanističko tehničkih uslova. Ranije je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog kazao da će, nakon razrade idejnog rješenja, vrlo brzo uraditi i glavni projekat. Tvrdio je i da će nadležni tražiti saglasnost za UT uslove i pokrenuti izradu glavnog projekta.

"Postojeća autobuska stanica predstavlja usko saobraćajno grlo zbog koga se na magistrali u turističkoj sezoni stvaraju ogromne gužve, pa je njeno izmještanje zaista neophodno. Lokacija u Meljinama je logično rješenje, jer autobusi čije je konačno odredište Herceg Novi dolaze iz pravca Kamenara i nepotrebno je da prolaze kroz cijeli grad. S druge strane, u neposrednoj blizini ove lokacije gradi se luksuzni turistički kompleks Lazaret, pa je neophodno 'upristojiti' i njegovo okruženje" tvrdio je ranije Grgurević.

Inače, ranije je najavljeno da će nova autobuska stanica imati 12 perona, turistički biro, restoran, kafić, prodavnice. Obećano je i da će nova autobuska biti završena do početka turističke sezone.

DN; Foto: Radio Jadran

Komentari: 0

Novi komentar