Pivara daje 10.000 eura za ekološki projekat

Pivara „Trebjesa“ pozvala je nevladine organizacije iz cijele Crne Gore koje se bave zaštitom životne sredine da se prijave na konkurs ove kompanije i obezbijede 10.000 eura za finansiranje svog projekta. Rok za dostavljanje prijava je 25. novembar. Ovo je peti konkurs za NVO koji realizuje Pivara „Trebjesa“ i predstavlja model saradnje biznis i NVO sektora u rješavanju ekoloških izazova.
Objavljeno: 17. 11. 2016 - 13:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pivara daje 10.000 eura za ekoloski projekat

„Ekologija je jedna od oblasti kojom se naša kompanija u kontinuitetu bavi u sklopu društveno odgovorne politike. Realizovana četiri konkursa pokazala su da nevladin sektor poznaje probleme lokalnih zajednica i ima predloge za rješenje. Zbog toga želimo da ih podržimo kroz finansiranje najboljeg projekta i da zajedno na bolje mijenjamo ekološku sliku lokalnih zajednica“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari „Trebjesa“. 

Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) imala je priliku da učestvuje u Pivarinom konkursu i uz opredijeljeni novčani fond realizuje svoj projekat. Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić pozdravlja aktivnost kojom Pivara izdvaja sredstva za realizaciju projekata koji će unaprijediti životnu sredinu u Crnoj Gori. „Naša NVO je učestvovala na konkursu i smatramo da smo uz dobar partnerski odnos sa Pivarom postigli pozitivne rezultate za  zajednicu i učinili stvari boljim u životnoj sredini. Stoga bih pozvao nevladine organizacije koje se bave ekologijom da se prijave na konkurs, jer se sa opredijeljenim novcem zaista može dosta uraditi na poboljšanju stanja životne sredine u Crnoj Gori“, poručio je Karadžić. On će, uz predstavnike kompanije, činiti Komisiju, pred kojom će biti prezentovani projekti koji uđu u uži izbor. 

Prijavljeni projekat može biti realizovan u bilo kojoj crnogorskoj opštini, a treba da se bavi pitanjima kao što su upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa, aktivnosti na razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine. 

Pivara “Trebjesa” pokrenula je 2011. godine konkurs za izbor najboljih ekoloških projekata NVO, od kada je ukupno 48 projekata tražilo svoju šansu za realizaciju u sklopu četiri NVO konkursa kompanije. Realizovani su projekti „Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), „Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa), „Reciklaža nije blamaža“ (Alfa centar),  Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije (Društvo mladih ekologa). 

Komentari: 0

Novi komentar