Mercedes ulaže deset milijardi eura u električna vozila

Prošlog mjeseca u Parizu, Mercedes je suptilno prikazao svoj koncept električnog automobila Generation EQ. Sada, šef Mercedesovog istraživačkog odjeljenja tvrdi da planiraju ogromna ulaganja u ovaj segment.
Objavljeno: 28. 11. 2016 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šef razvojnog odjeljenja marke Tomas Veber otkrio je u jednom intervjuu za njemačke novine da Mercedes planira čitavu „porodicu“ električnih automobila i da će u razvoj istih biti uloženo vrtoglavih 10 milijardi eura do 2025. godine.

Plan je da se do navedenog roka u prodaji nađe deset električnih modela, koji će imati udio od 15 do 25 odsto od ukupne prodaje Mercedesa.

Veber je takođe izjavio da će električni automobili biti vizuelno potpuno distancirani od svoje konvencionalne braće, ali i da će njemački proizvođač pokušati da koristi što više zajedničkih djelova radi uštede.

Najvjerovatnije će se električni automobili proizvoditi u fabrici u Bremenu.

Veber je naglasio da će tri automobila proizvoditi Smart i da će ti modeli moći da pređu oko 700 kilometara po punjenju. Iz Mercedesa tvrde da će nekoliko modela biti sposobno za sprint do stotke za manje od pet sekundi, a da autonomija po punjenju neće biti manja od 500 kilometara.

(vrelegume.rs)

Komentari: 1

neso

28. 11. 2016 - 20:10

Ovo je znacajan dogasdjaj za plantu za eko sistem,jer od zaraze i zagadjenosti ce mo pomrijeti.
Novi komentar