Novi gradski trg nosiće naziv Republika Argentina

Gradska uprava Podgorice je odlučila da, uvažavajući gest prijateljstva Argentine da trg u centru opštine Palermo, u elitnom dijelu Buenos Airesa nosi ime Crna Gora, gradskom parlamentu predloži da trg kod gradskog stadiona, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini.
Objavljeno: 01. 12. 2016 - 17:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović primio je danas nerezidentnog ambasadora Republike Argentine u Crnoj Gori, Rikarda Fernandeza, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje između Glavnog grada i ambasade Argentine, kao i o konkretnim modalitetima za njenu realizaciju.

Stijepović je iznio spremnost Glavnog grada za unapređenje odnosa sa Argentinom, naglašavajući da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika, što predstavlja veoma važan most saradnje i jačanja već uspostavljenih prijateljskih odnosa i veze između naših naroda, saopštreno je iz podgoričkog Biroa.

Ambasador Fernandez izrazio je zadovoljstvo već ostvarenom saradnjom Ambasade Republike Argentine i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ na realizaciji Nedjelje argentinske kulture, koju se realizuje od 1. do 4. decembra u Podgorici.

Stijepović i ambasador složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrijednosti društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmjenom kulturnih vrijednosti.

Komentari: 2

Viva Montenegro

01. 12. 2016 - 21:45

Lijepo !!!
Slobodasn Gluščević

02. 12. 2016 - 13:11

Da to je zaista u redu
Novi komentar