Simonida Milojković potpisuje novu knjigu "Žena" u City Mall-u

Roman „Žena“ popularne srpske bestseler autorke Simonide Milojković, biće večeras promovisan u podgoričkom City Mall-u u 18 sati.
Objavljeno: 09. 12. 2016 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode iz izdavačke kuće Laguna, njen najnoviji roman je istinita priča o potrazi za ljubavlju.

- „Žena“ opisuje istinitu dramu žene koja je rođena u muškom tijelu. Glavna junakinja ne bori se samo za ljubav, ona se bori za život... Ne insistira na tome da razumijemo njenu različitost, traži samo da je ostavimo na miru. Ovaj društveno angažovani roman nema za temu samo problem netolerancije i osude svega što je drugačije, već se bavi i zastrašujuće rastućim vršnjačkim nasiljem, kao i nasiljem prema ženama koje poprima dimenzije rodnog genocida. U temelj svakog nasilja uzidane su predrasude i neznanje - smatra autorka koja će večeras potpisivati knjige zaintresovanim čitaocima.

Simonida Milojković piše od 2007. godine, kada je izašla njena prva knjiga „Grabljivica“, koji je, kako ističu iz Lagune, najprodavaniji roman na Balkanu u posljednje tri decenije, i čiji je tiraž dosegao 210.000 primeraka. Roman „Ljubav u doba kokaina“ odmah po objavljivanju je postao bestseler i dospio do vrha liste najprodavanijih naslova u regionu.

Komentari: 0

Novi komentar