"Dokle pogled seže" za vikend na Cetinju

Autorski projekat čuvenog mađarskog reditelja Arpada Šilinga, komad „Dokle pogled seže“, biće u subotu i nedjelju izveden na sceni Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju od 20 časova.
Objavljeno: 09. 12. 2016 - 20:36 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dokle pogled seze za vikend na Cetinju

Uz Šilinga, dramaturški tim predstave čine Bence Biro i Kata Đarmati, asistent reditelja je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Nina Perović, dok su u glumačkoj podjeli Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić.

- Komad potpuno drugačiji od uobičajenog, prevashodno zbog načina na koji je nastao, najprije tekst, a onda i sam proces rada sa glumcima. Prije uobličavanja prvih ideja dramaturzi su boravili u Crnoj Gori kako bi čuli priče o našoj stvarnosti, najturbulentnijim temama u zemlji. To je učinjeno kroz razgovor sa umjetnicima, psiholozima, sociolozima, istoričarima, nevladinim sektorom. Sa te pozicije, prepoznate su teme koje ćemo vidjeti u predstavi - tranzicija, nezaposlenost, politička korupcija, ogromni i pregaženi ideali, pitanje: ostati ili otići. Tokom improvizacija sa glumcima, Arpad Šiling je uz njihove komentare do kraja uobličio tekst – siže je ovog komada.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar