Zlatičanin najusjpešniji sportista Podgorice

Profesionalni bokser, Dejan Zlatičanin najuspješniji je sportista Podgorice za 2016. godinu, u izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.
Objavljeno: 12. 12. 2016 - 11:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zlatičan je priznanje zaslužio osvajanjem titule profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC. Za najuspješnije klubove u 2016. godini proglašeni su Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks i Karate klub Omladinac. Najbolji trener je Žarko Raković iz Omladinca.

Odlukom Sekretarijata perspektivni sportisti Podgorice za 2016. godinu su Anastasija Babović, Filip Bakić, Stefan Milić, Feđa Pajović, Miljan Marinović, Bojan Bošković, Ilija Radonjić, Milovan Sekulović i Filip Radulović.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2015. godini dobiće Radmilo Baranin, Marina Raković, Univerzitet Donja Gorica, Tomaš Đurović, Mario Hodžić, Dragana Konjević, Lazar Ćupić, Nenad Dulović, Vuk Dragutinović, Dejan Vukčević i Miloš Kovačević.

Zlatnom plaketom za poseban doprinos u razvoju školskog sporta biće nagrađeni profesori Božidar Marković (OŠ Štampar Makarije) i Oleg Ulićević (Srednja škola Sergije Stanić), dok će isto priznanje za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport dobiti Direkcija Svjetskog juniorskog vaterpolo prvenstva.

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobiće Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor, dok će priznanje za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici dobiti Društvo sportske rekreacije Sindikata Telekoma - Podgorica.

Zlatnom plaketom za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta nagrađeni su Petar Popović i Ranko Jovović. Svečano proglašenje najuspješnijih sportista Podgorice u 2016. godini biće održano sjutra u 13 sati, u restoranu Hotela Verde.

Komentari: 0

Novi komentar