VMRO DPMNE: Gruevski će biti mandatar

Partija VMRO DPMNE pobijedila je na izborima i mandatar će biti lider stranke Nikola Gruevski, izjavio je visoki funkcioner te stranke Vladimir Djorčev.
Objavljeno: 13. 12. 2016 - 08:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je pozvao lidera Socijaldemoratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da čestitita pobjedu VMRO DPMNE, jer kako je rekao, on i njegova stranka treba da imaju evropske manire i da verifikuju izbore.

"I zvanično je potvrđeno da je VMRO DPMNE partija pobjednik na ovim izborima. Razlika je oko 20.000 glasova. Pobijedili smo u šest, od sedam izbornih jedinica", rekao je Djorčev na konferenciji za novinare nakon što je Državna izborna komisija objavila simulaciju mandata na osnovu preliminarnih rezultata prema kojoj VMRO ima 51, a SDSM 49 poslaničkih mjesta.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Djorčev je ocijenio da je Makedonija imala fer, inkluzivne i demokratske izbore i dodao da je sada vrijeme za prevazilaženje krize i da ne treba da se prave podjele, već da svako treba da dobije šansu da učestvuje u demokratskom procesu.

Funkcioner VMRO DPMNE je rekao i da ne očekuje da Zoran Zaev podnese ostavku i povuče se iz političkog života, što je obećao da će uraditi u slučaju da izgubi.

 "Ipak odluka je na njemu i na članstvu SDSM", rekao je Djorčev i pozvao članstvo VMRO da dostojanstveno proslave pobjedu.

Pristalice VMRO DPMNE, nakon što je DIK saopštio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora, proslavile su na ulicama makedonskih gradova pobjedu stranke bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Izvor: blic.rs

Foto: macedoniaonline.eu

Komentari: 0

Novi komentar