ĐURANOVIĆ: Bordelsko udruživanje

Da li je Žarko Rakčević bio ovakav i ranije, kada smo se poznavali i povremeno družili, ili je kroz vucaranje sa medijskim bordelom iščilila i ta zera ljudskosti, koju sam vjerovao da ima? Nebitno. Žarko Rakčević je pokazao ko je i što je.
Objavljeno: 17. 12. 2016 - 09:51 Promjenite veličinu teksta: A A A
ĐURANOVIC: Bordelsko udruzivanje

Piše: Draško ĐURANOVIĆ

Kao da je vaskrsnuo onaj Nušićev sreski špijun Aleksa Žunjić koji prebira ono što selo već zna. Ili, po domaći: kao Joksim iz ,,Đekne“ što krijući otvara tuđa pisma, tako Rakčević sada „otkriva“ da sam bio priveden i odveden na Dubrovačko ratište, iako sam o tom užasno teškom životnom iskustvu - još prije četvrt vijeka - pisao u nekoliko nastavaka u Monitoru?! I sad, Rakčević, koji je nakon ,,Rata za mir“ dragovoljno lijegao u koalicioni krevet sa kreatorima tog poduhvata, nalazi da mi nešto spočitava? Mizerija.

Da bi potom Rakčević prenosio laži o, kako ono reče, ,,subvenciji-poklanjanju državnog novca porodičnoj firmi“, iako bi, kao svaka dobro obaviještena palanačka ogovaruša, morao znati da su novac iz državne pomoći dobili crnogorski izdavači - direktno iz trezora vlasti, jer su baš tako tražili! E, sad, kada je jasno da su državni novci zakonito raspoređeni, treba hajku dići na ,,porodičnu firmu“, a ne one koji taje poreze, kradu dionice i sa tim parama pohode ,,porodična novinarska usavršavanja“ na Maldivima, Sejšelima i ostalim medijski zanimljivim destinacijama.

Raspad osiromašenog URAnijum principa. Dobro je, ipak, sve to. Bar se sada predsjednik GP URA predstavio u pravom svjetlu široj publici: kao onaj lutak iz američkih vodvilja, kojeg vlasnik - trbuhozborac namjesti na koljeno, pa mu rukom prikriveno otvara usta da se napravi efekat smjehotresnog štosa. Naravno, u ovoj domaćoj izvedbi trbuhozborac je, sudeći po intelektualnom nivou posljednjeg reagovanja, onaj lovac na reptile.

Nije smjehotresno, nego otužno. Samo, zar dragovoljni pomagači iz bordelskog kvazinovinarskog udruženja nijesu mogli da, kao ono kad kokoške kandžama pačaju u prašini, iščeprkaju ništa više od opsjena i lažnih optužbi? Kako to da pasionirani voajeri tuđih života, nakon silnog truda, nijesu uspjeli, da pronađu neku moju laž, veliko orgrešenje o profesiju? Utaju poreza ili neku, makar, omanju pljačku?

Za razliku od njega i njih, ne moram da izmišljam i podmećem, dovoljno je da o njima govorim istinu: o Rakčevićevom lukrativnom naplaćivanju suverenizma (,,zastave crvene“), o subvencijama za brašno (,,prvi pekar opozicije“); kupovini silosa sa pozicije vlasti (kako ono bi: ,,zloupotreba državnih resursa“); o stvaranju građevinske imperije ,,Šajo“ s jednim jedinim zaposlenim; o pokušaju da dva puta naplati državno zemljiše u Momišićima (,,pravedna nacionalizacija“)...

Ali, neću da se spuštam u taj glib u koji me guraju. Sva se priča o čojstvu i poštenju tajkuna Žarka završava jednim običnim pitanjem. Kako je u doba diktature DPS kleptokrata i prljave privatizacije - Žarko Rakčević, boraveći godinama u vlasti i opoziciji, uspio da pošteno zgrne prvi milion?! Pa onda drugi, pa... Brižljivom štednjom? Crnogorska naučno-fantastična priča.

Vratimo se, ipak, realnosti i onome što je moglo biti polemika. Kažem - moglo - jer je i za raspravu, kao za ljubav i mržnju, potrebno makar dvoje. Dakle, saglasan sam sa tezom koju akcijaški ponavlja lider Ujedinjene reformske akcije: da ,,treba praviti mostove, a ne propagandistički forsirati podjele“; da je vlast okoštala i istrošena u klanovskoj otimačini, da su društvu potrebne promjene... Ali, to su opšta mjesta, ređanje floskula...

I sve se te lijepe riječi pretvaraju u jednu morbidnu ironiju kada Rakčević, povremeno, položi vijenac na Spomenik palom borcu, a onda, sljedećeg dana, gradi mostove sa nastavljačima politike iz četničkog sela Ba; kada pokušava da pravi vladu u sjenci sa onima koji ignorišu genocid u Srebrenici; kada očijuka sa politikom kojoj su manjiski narodi samo dekoracija na reveru uniforme. Tako se ne grade mostovi, već kopaju jame.

I nazovite me, stotinu puta, propagandistom DPS-a, ali odaću Vam jednu tajnu. Da, teško je do promjena na bolje sa ljudima koji državu vide samo kao priliku za lično bogaćenje; mnogo ih je u DPS-u i u opoziciji kada dijele vlast - tu smo istomišljenici. Ali, drugačije Crne Gore ne može biti sa onima koji su opozicija državi. Ako ne vjerujete meni-propagandisti, raspitajte se za mišljenje kod partijskih saboraca - Branka Lukovca, Branka Baletića ili Rada Bojovića. Ili su, možda, svi oni već napustili tu obalu koju uporno branite?

(Reagovanje glavnog i odgovornog urednika Pobjede)

 

 

 

Komentari: 30

Badr Hari

17. 12. 2016 - 09:58

Bravo Draško.Neka si mu rekao. Rakčević se javljao samo kada je bio u pitanju njegov interes. Briga njega za državu...
POSTOVANI DRASKO

17. 12. 2016 - 10:02

I MENE JE IZNEVJERIO ZARKO onog MOMENTA kada je izdao ANTU MARKOVICA NJEGOV EKONOMSKI PROGRAM -ajd dobro POLITIKU jer je bila UTOPISTICKA NAZALOST spasiti JUGOSLAVIJU ali ja I vama imam zamjerku sto SLIJEPO BEZ IKAKVE KRITIKE ne KRITIKUJETE VLAST a imate u mnogim stvarima.-zaTO SAM JA KAO libertarijanac I PRED VAMA kritican NIJESTE OSTAVILI partizanstinu KOJA PRIPADA xx VIJEKU I TA ideologija BI TREBALA TAMO BITI DANAS KAO STO VIDITE IMAMO slobode prajd ITD,,,,,, DAJMO SE edukovati emancipirati zarko nije svakako moj odabir NITI ONAJ KO UDARA NA slobode POGOTOVO ekonomske koje zivot znace-NADA U PzP -PRATIMO KADA CIJEM NEGATIVNU KONOTACIJU DA KAZU ZA neoliberalizam ZA MEN SU I ONI mrtvi DALJE CE VIDIMO KOGA CE DA PODRZIMO.
Rako

17. 12. 2016 - 10:49

Draško svaka ti je namjesto. NIĐE NA SVJETU ka u Crnoj Gori, politička zbojna permanentno uništavaju državne resurse, podrivaju državne temelje i to izgleda je normalna pojava. Što je zaprečašćujuće da i sami birači misle da je to normalno, jer mi ih biramo. Kuku i lele Crnoj Gori sa tim ostaralim otpadom.
Nikolina

17. 12. 2016 - 11:33

Gospodine Djuranovicu, ovaj tekst je ispod vašega nivoa. Više liči na agitpropovsko crtanje meta neistomisljenicima nego na ozbiljan novinarski tekst. Za crtanje meta opozicionim političari su uglavnom, zaduženi novinari saradnici udbe, da bi se lakše opravdala eliminacija. Ne želim da vjerujem da je to cilj vašeg opskurnog teksta. Neobjavljivanjem mog komentara, dobit cu jasan odgovor i na to pitanje.
Mikloš kauboj

17. 12. 2016 - 15:03

Komentar je ispod svakog nivoa, za izuzetan odgovor najboljeg crnogorskog novinara. Rakčević targetira novinara umjseto da polemiše sa Senadom Pećaninom i i činjenicama koje je rekao u tom intervjuu. Sramno, neljudski. Vaš komentar je crnilo duha, nema tu nikakve argumentacije
Nikolina

17. 12. 2016 - 19:33

Miklos kauboj...Vas nik očevidno govori o vašem odgovoru na moj komentar. Mora da ste izvukli svoja četiri pištolja i ispaili par metaka u moj komentar, jer ne podržava satanizaciju i neistine u tekstu g Djuranovica. (saradnja sa četnicima). Jer za g Djuranovica nijesu cetnici nego opozicija, ako ih Premijer pozove u Vladu. Samo Vas molim da me podsetite na jedan jedini kritički tekst o vlasti u CG iz pera g. Djuranovica u zadnjih 15 godina. Ili i Vi smatrate da nije bilo razloga da se napiše kritički osvrt na Telekom, Prvu banku, Milocer... Itd. Zelim vam dobro zdravlje i pištolje u korice.
"What's in a name?"

17. 12. 2016 - 20:05

Nikolina,nama je zao vise nego ikom sto vodeca opoziciona stranka na celu ima cetnickog Vojvodu, sto je negirala genocid u Srebrenici, sto su trazili spomenik Djurisicu sto su aplaudirali rehabilitaciji Draze, sto su najavljivali referendum ako pobjede,... Pogotovo nam je zao sto se tzv "gradjanski dio" opozicije sastoji od onih koji SP smatraju za politickog konsultanta, koji krive referendum iz 2006-te za probleme u drzavi, zatim oni cije su clanice autorice Rjecnika sa Drazom kao antifasistom. Zao nam je vise nego tebni sto nam je alternativa ovoj vlasti opozicija u kojoj bar 80% nisu zeljeli ovu drzavu, i otprilike isto toliko onih koji ne zele putem vecine Evrope nego ka Putinovoj RUsiji. Ovdje se radi o apsurdu.Neko ko zeli vlast u drzavi bi trebao zeljeti i drzavu inace koji je motiv da joj pomognu. Neko ko zeli demokratiju i pravnu drzavu ne ide ka Rusiji nego ka demokratskim i pravnim drzavama."What's in a name?" Mozes to nazvati cetnistvo ili drugacije,ali ce vonjati jednako
Abu khabir muavija

17. 12. 2016 - 21:15

Nikolina srećo teško je odgovoriti na tvoje pitanje.Šta je to kritički članak zavisi od tačke gledišta i od ideoloških naočara kroz koje se gleda.Ono što tebe zbunjuje je to što se ubilačke bljuvotine u Danu i Vijestima zovu kritički članci.I tu si u pravu,nijedan takav "kritički" članak Đuranović nije napisao. Napisao je mnogo normalnih kritičkih osvrta,komentara,članaka bez smrtnih posljedica i bez odstrela.Vjerovatno to ne zadovoljava vašu medijsku strast i nemojte kupovati Pobjedu.Jednostavno nije pisana za Vas i mirna Bosna.I ne tugujte zbog toga,pune su trafike šunda za svačiji ukus.
Mikloš kauboj

17. 12. 2016 - 21:52

Koliko dna i zluradosti u jednom komentaru pogotovo na porednu stvar kao što je nik - jedan lik iz cirusa domači film, dalje potraži sama. Pištolja nema, ni virtuelnih. Svašta Vam se pričinjava - to je u vama, tu ne mogu pomoči. Đuranovića pratim, najbolji je crnogorski novinar, ima mnogo kritičkih osvrta i na ove teme. A u četničkom kolu jeste Rakčević, sad mlogo nelagodno
Cowboy Miklos

17. 12. 2016 - 22:27

Rekao bi duhovit i simpatican Nick. Madjarsko ime za kauboja odaje benevolentnost, salu. Znate sto, oni koji glasaju za ovu opoziciju i citaju Vijesti imaju mali senzibilnosti i duha da tako percipiraju stvari
Montenigers

17. 12. 2016 - 23:25

Postovana, skoro da nije ni vazno sta radi pozicija dok je sva energija uprta na opoziciju Drzavi!! Na zalost, ali tako je! Kad drzava bude stabilna, moraju doc na red pravo i pravda! Puno edukacije i resursa treba! Lijep pozdrav
Tesla

17. 12. 2016 - 19:02

Ti si Nikolina totalno neiskrena.Kako vidim ne odgovara ti tekst iz nekog razloga.Nemari,demokratski je.Medjutim kad nekog hoces da kritikujes onda moras to i obrazloziti.Medjutim ti se koristis istim pricom kao i Rakcevic,okolo naokolo,nista konkretno. Drasku svaka cast kao i za svaki njegov komentar.Kritikovao je on i kritikuje vlast kad je potreba.Nema te vlasti u svijetu koja je idealna.U drzavi u kojoj zivim i u kojoj je stepen demokratije sigurno jedan od jacih u svijetu, vlast pravi greske ali i odgovara zanjih.Opozicija takodje.Ali za razliku od nas u CG - drzava im je na vrhu tabele,cak iznad stranackih.Kod nas je obrnuto - vlast radi svoj posao,drzi se pravila i ustava a opozicija odbija da radi svoj posao a jos da stvar bude gora,sve im je vaznije od drzave CG,na kraju krajeva njihovog poslodavca!!.Svako im je kriv i niko ne uzima odgovornost.Gore opozicije jos ne vidjoh nidje.Ali ipak je jos gori narod koji stoj bezrezervno iza njih.Dokle?
Provincijalno blefiranje

17. 12. 2016 - 19:56

Nikolina ne maskiraj tvoju provincijalnu banalnost i naklonost ovom ruskosrpskom konglomeratu koji trazi demokratiju i pravnu drzavu sa Putinovom Rusijom, sa toboznjom zabrinutoscu za nivo teksta. Zasto ne odes upravo u pomenuti medijski bordel i vidis sto je crtanje meta svakom ko nije za rusko-srpsku verziju demokratije i patriotizma ? Podji tamo i pogledaj nivo pa dodji da nam kazes impresije.
Nikolina

17. 12. 2016 - 21:46

I za vas pitanje. Kako to da ste protiv Putinove Rusije koja je, složiti ćemo se, totalitaristicka. A ovdje podržavate njenu sestrinsku partiju koja vlada CG. Podsjeti cu vas da i njihove dvije partije imaju potpisan sporazum o saradnji
Tesla

17. 12. 2016 - 22:50

Kako? Da si stvarno procitala komentare gore znala bi kako. Na kraju krajeva ne vlada DPS 25-30 godina sto su perfektni nego zato sto je opozicija katastrofalno losa. Da ne pominjem ove iz Dfa sto hoce da nas utope u Rusiju, ko bajagi u neutralni savez balkanskih drzava. To samo budala moze da povjeruje. I da ne pominjem jos stotine razloga....
-

18. 12. 2016 - 00:45

Za ime Boga Nikolina , biramo izmedju postojecih opcija vodeci racuna o trenutnoj konstelaciji medjunarodne politike sa prioritetom proevropskog puta i ocuvanja drzave. Je li jasnije ? Inace analogija izmedju Putinovog rezima i vlasti u CG moze postojati samo u glavama koje ne prelaze okvire fikcije izgradjene od jednog medijskog magnata cetnikofilske opozicije i njihovih patrona iz Rusije. Dakle ne stoji !
Ja

17. 12. 2016 - 11:36

Žarko mogao biti neko ali podlučio da bude "Ništa"!!! I to će ostat u političkom smislu. I neka ga, jer nam ovakav ne treba!!!
LUKA P

17. 12. 2016 - 12:17

Imam predlog za Đuranovića: Žarko i Ranko su zadovoljni i kad ih pljuju, zato ih treba ignorisati?!
Banjo

17. 12. 2016 - 14:01

Draško, od velikih pera se ovako nešto i očekuje. Zato svaka čast za ovu javnu polemiku sa nafatiranim Rakčevićem. Zaslužuje on da ga okrpi neko poput vas. Sa izdajnicima i interesdžijama treba tako. Uzalud se pitaš šta bi sa Žarkom, Rankom i mnogim drugim koji su izgleda oduvijek imali druge nišane. Lične svakako(znate ono gledam kupus vadim meso). Ostalo je bila farsa samo za naivni narod. Oni su se i rastali zato što su jedan drugome nišanili u vagan. Danas se vidi da to sa C. Gorom nema nikakve veze. Dobro je ovo Draško, a još bi bilo bolje kada bi se još poneko oglasio od pametnijeh.Trebalo bi da oni iz Akademije ponešto reču, pod uslovom da nijesu oni što NESMEJU zbog ljubavi prema selu Ba. Sa UCG svakako. Nije moguće da se jav. samo onaj prof. sa Pravnog koji se javlja u 7-8 alotropskih modifikacija. Više nema ni Prof.Blagote da se oglasi. Prijeka potreba je da se pomogne na sve načine CPC. Vidiš da ovi odoše da Argen. objasne da su Srbi. Ako ćutite i čekate ne može pomoći ni tri Mila.
Čaj u 11

17. 12. 2016 - 16:27

Rakčević je sa pozicije potpredsjednika Vlade samom sebi sproveo restituciju u vrijeme kada za to nije postojao pravni okvir. Dok su ostali građani, koji su na to imali pravo, morali još dugo da čekaju usvajanje zakona, pa poslije naknadu "na kašičicu". Time je bjelodano poručio kako bi vladao kad bi za to ponovo dobio priliku. Pravo i pravda samo za odabrane.
Patrioti iz bordela

17. 12. 2016 - 18:28

Zarko i Ranko, obojica clanovi medijskog bordela. Eno ih svaki dan , odmah pored clanaka prenesenih iz Sputnjika, na stranicama lista koji je nekad sluzio Tadicu a danas Putinu. Dva prozapadna patriota koji stoje u koglomeratu cetnika i rusofila, ali grlato traze demokratiju, pravu ... po uzoru na RUsiju? Suverenisti koji bi rodjenu babu prodali a ne drzavu.
Podgoričanin

17. 12. 2016 - 21:53

Poštovani Đuranoviću, nijeste rekli sve što treba reći. Ko prati gospodina Rakčevića zadnjih 20-25 godina imao bi poviše reći o njemu i zgrtanju njegovih prvaih i daljih miliona. Bili ste gospodine Draško u prethodnom reagovanju toliko blagi, da sam se prosto čudio- zašto ovom, kako se do juče kazivao crnogorcu, ne rekoste nešto više. Ali evo u ovom reagovanju ste ga načeli. I samo načeli. Malo je što ste mu rekli. U istoriji Crne Gore je bilo puno prodaja, nacionalnih interesa, radi materijalnih interesa. On je od politike i programa koje je ranije zastupao, daleko otišao. Možda je ponovo novac u pitanju. Možda novi milioni, ili samo obećanja i kompromitovanje dovijeka. Vrijeme će pokazati, kako Rakčević postade novi VOJVODA. Srećan put Rakčeviću.
Cg

17. 12. 2016 - 22:28

Nikolina ovo su ti ovdje par folklornih milovih crnogoraca od 2001 koji imaju komplekse zbog naknadnog crnogorstva pa im treba razumjeti frustraciju. Blago njihovoj pameti na sve imaju odgovor unikatan - cetnici. Cetnici su krivi za dps lopovluk, kriminal,stotine miliona na njihovim svajcarskim i inim jos neotkrivenim racunima,telekome,limenke,kapove,rudnike,pale garancije,unistene fabrike,unisten prostor i devastirano primorje... i kad oni zovu srbe u vladu to su uzorni gradjani,kad oni valjaju milione sa spc to je u redu,kad oni glasaju tomu cetnika za pocasnog gradjanina i to je kul,kad se oni bratime sa putinovom partijom to je saradnja.stid ih nije da srebrenicu pominju a njihov dps sef je gorivo slao za karadziceve tenkove. Stid ih nije ranka i zarka da stavljaju u kontext cetnistva samo jer preziru dps lopovluk.evo kad udjemo u nato da vidimo o cemu ce da trube freski dps crnogorci. Misaono su po zaparlozenosti svijesti na nivou milica od macve i baje knindze.
Seljacicu sa Vijesti

18. 12. 2016 - 00:56

Slusaj provincijalni soju, istresao si gomilu stereotipa iz Vijesti, in4s.net is slicnih medija. Radi se o jednostavnim stvarima na koje nemate odgovor: 1) na koji nacin neko , ko nijad nije bio za ovu drzavu moze pomoci istoj? Kakav motiv imaju velikosrbi (izvini na izrazu) da ucine bilo sto dobro ovoj drzavi? Nijesmo ih mi napravili cetnicima i velikosrbima. Oni se hvale time. 2) Koji je smisao glasati za nekog ko je obecao referendum za drzavni status ako pobjedi (DF) ? Naravno podrazumjevajuci da glasaci zele drzavu? 3) Kako se pravna drzava uci od Putinove Rusije? Dakle koji je smisao traziti demokratiju i pravnu drzavu a praviti opstrukcije proevropskom putu CG i voditi je ka Rusiji Umjesto sto blebeces sterotipe i nudis nam srpstvo i Rusiju kao lijek za unistene fabrike. Dakle ovdje postoje prioriteti drzave, kao i izbor stranaka za koje mozemo glasati.Da je na drugoj strani sam Musolini, mozda bi se odlucio glasat za Kljuc, ali izmedju Musolinije i DF-a biram prv
"Svjezi rezoni" sa med. bordel

18. 12. 2016 - 01:09

Bice da je ovo jedan od Rankovih patriota kad "ne vidi" bratsku pomoc iz Rusije koja je ovdje da uspostavi demokratiju i pravnu drzavu. Ne vidi izvodjace teoristickog pokusaja sa Lavrovim, jer se sve opravdava "unistenim fabrikama", a fabrike ce povratiti velikosrbi i rusofilei (izvinajvam se ali ne znam kako drugacije da ih nazovem. Oni se ponose time). Cetnici nisu krivi za to, to i to ... ali jesu ako ih je DPS podrzavao. Koji DPS? Pa onaj koji danas reprezentuje "gradjanska SNP" koje je ostala do kraja vjerna ideologiji i crkvi. Cetnici nisu krivi za unistene fabrike. Oni se ne bi zadrzavali na fabrikama no bi unistili cijelu drzavu i utopili je Putinu. Evo rezona - zapravo je patriotizam biti protiv ove drzave, a zapravo je nejkraci put ka demokratiji i pravnoj Drzavi preko Putinove Rusije, a 80% prosrpskih stranaka jeste idealan za multietnicku drzavu Crnu Goru. Evo svjezih ideja sa stranica medijskog bordela preko jednog od papagaja koji ponavljaju crno belu mantru
Logika iz budzaka

18. 12. 2016 - 01:42

Apsolutno nisam obavezan da rezonujem onako kako medijski magnat nalaze u jednom kulturnom budzaku. Radije cu rezonovati vodjen standardima iz svijeta. Postoje prioriteti ! Tranzicioni lopovluk i korupcija su pojave koje su pogodile mnoge drzave regiona, a sama korupcije ne mali dio planete medju kojima su razvijene drzave poput Italije. POKUSAJ UBJEDITI Srbe, Hrvate, Makedonce ili Albance da prihvate vlast od stranaka koje su protiv postojanja njihovih drzava. Tu ce se zavrsiti dijalog. Nece ni docekati da im kazes da zapravo nova vlast nije garancija pravne drzave i demokratije. Pokusaj ubjediti Madjare, Rumune da prihvate vlast koja je u tijesnoj vezi sa Putnovom Rusijom. Tu ce ti zapusiti usta i okrenuti se prije no sto im kazes da je to dobro za demokratiju. Prema tome, ako nemas sto smislenije, smislenije sa aspekta NORMALNOSTI u svijetu reci nemoj nam dolaziti sa ovakvim budalastinama koje ne samo da mozemo procitati svakog dana na Vijesitma Dan-u... nego smo ih culi mnogo puta
Fasizam u opoziciji

18. 12. 2016 - 01:56

Ovo je danasnja izjava lidera najbrojnije opozicione stranke: "Prema njegovim riječima kada se posebno posmatra mlada generacija "srpski narod je danas najbrojniji u Crnoj Gori"."To su oni momci i djevojke koji pjevaju pjesme o Kosovu, idu u pravoslavne hramove a u školama se pozdravljaju sa tri prsta"
Fasisticki istup opozicije !!

18. 12. 2016 - 02:07

U vezi skupa NOVA ......nd i izjave cetnickog vojvode Mandica zelim reci - Pozdrav sa tri prsta kao nekad podignuta i ispruzena ruka. Zelja da jedna nacija dominira, kao 30-te proslog vijeka, crkvene vrijednosti u 21-om vijeku u Evropi. Familija kao nukleus drustva. Proucite malo osnove fasizma i ovo cete naci kao jezgro ove ideologije !!!
Nikolini i "Cg"

18. 12. 2016 - 02:47

Umjesto odgovora - procitajte najnoviji istup VODECE OSOBE, VODECE OPOZICIONE STRANKE: http://portalanalitika.me/clanak/253962/mandic-ne-predvodimo-paradu-kao-vlada - - - Sram vas bilo vas i sve iz SDP i URA. Saucesnici ste izmedju ostalog jednog fasizma vidjenog 90-ih ovaj put potpomognutog od tiranina iz Rusije
danilo s.

18. 12. 2016 - 09:04

Voc sam napisao par komentara na ovu temu tj. nerazumljivo ponasanje Zarka i Ranka u ovom kriticnom trenutku za CG. Gadi mi se takva "politika". No, citam ove - sve cesce, i sve zesce - komentare suprotavljenih strana. I mislim da je zapravo pogresno isticati nacionalizam, vjeru, jezik, isl. kao osnovne podjele u CG? Da je to slucaj - svi poslanici bi bili u Skupstini i vodili bitke za bolje i pravednije drustvo. Za bolju i uspjesnu drzavu. Jer samo uspjesno drustvo moze da pomiri te razlike. Primjer - USA. Nasa osnovna, i jedino vazna podjela, jeste podjela na one koji vole i zele ovu drzavu - i one koji je ne vole - i ne zele. Ta mrznja prema sopstvenoj drzavi bi bila shvatljivija da je CG najgora drzava za zivot u regionu. Paradoks je da je najbolja. Taj fenomen se ogleda i u tome da je za njih bolja Rusija od EU i NATO, ali se sele u EU, USA, Canada-i, i sl. a ne u Rusiju? Ocito se radi o necemu sto ubija zdrav razum i empatiju? A to je fanaticizam i "narcisizam malih razlika"?
Novi komentar