Seksualne radnice marširale kroz Skoplje

Sa crvenim kišobranima u rukama makedonski seksualni radnici u Skoplju su, devetu godinu uzastopno, održali marš na kojem su zatražili da se zaustavi nasilje, stigmatizacija i tortura koju svakodnevno trpe.
Objavljeno: 17. 12. 2016 - 19:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Grupa seksualnih radnika, stripera i striptizeta, hot lajn operatora, eskort devojaka i momaka i aktivista za ljudska prava koji je održan u centru Skoplja povodom Međunardnog dana zaustavljanja nasilja nad seksualnim radnicima, počeo je na trgu ispred muzeja "Kuća majke Tereze".

 

Deveti po redu marš makedoskih seksualnih radnika održan je pod motom "Slobodni izbor je pravo, a ne privilegija". Neke učesnica marša bile su u donjem vešu, a jedna je na bijelom "bodiju" napisala "Work is work", "My pusi, my bussines".

 

Predstavnici organizatora marša "Crvenih kišobrana", nevladine organizacije "Star-star", rekli su da žele da podignu svijest o postojanju velikog broja seksualnih radnika u Makedoniji i da istaknu zastrašujuće stanje o nebezbjednosti i lošim uslovima u kojiima žive i rade.

"Seksualni radnici obeshrabreni su da prijave dijela mržnje kojima su izloženi i ostaju žrtve sistema, a počinioci krivičnih djela produžavaju da uživaju u slobodi koju im pruža sistem", ističu iz te organizacije.

Organizator skupa "Crveni kišobrani" nevladina je organizacija "Star-star", koja od 2012. godine  radi na primjeni programa za HIV prevenciju među seksualnim radnicima. 

 

Beta

Komentari: 1

Smjelo

17. 12. 2016 - 22:30

"My ....i, my bussines" Vrlo smjelo. Bravo hahahahah . Zasto mržnja? One/oni pojedincima otvoriše oci i izbistriše um.
Novi komentar