NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Nikolina i Marina dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradila je Nikolinu Radić i Marinu Manojlović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
Objavljeno: 19. 12. 2016 - 14:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Kradljivica knjiga“ pripala je Nikolini, dok je Marina dobila roman „Veliki dobroćudni džin (VDDŽ)“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1912kradljivicaMarkus Zusak: Kradljivica knjiga

Nacistička Njemačka, 1939. godine. Zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla.

Devetogodišnjoj djevojčici Himel roditelji su odvedeni u koncentracioni logor. Brigu o njoj vodi starateljska porodica koja živi u u predgrađu Minhena. Njena velika strast su knjige i ne može da odoli a da ih ne ukrade. Uz pomoć svog staratelja uči da čita i dijeli svoje ukradene knjige sa svojim susjedima tokom bombardovanja, kao i sa Jevrejinom koji je sakriven u njenom podrumu.

Nevjerovatna priča o sposobnosti knjiga da nahrane dušu.

1912vddzRoald Dal: Veliki dobroćudni džin (VDDŽ)

VDDž ili Veliki dobroćudni džin je prije svega, priča o jednom neobičnom prijateljstvu. Osim toga, to je priča o dječjim strahovima, o hrabrosti, o snovima i rastancima. I o još mnogo toga.

Svako novo čitanje ovog romana Roalda Dala otkriva novi sloj. Čitaoce očekuje uzbudljiva i nježna priča. Velika i značajna djela skrivaju mnoga značenja i poruke, i zato je Roald Dal svakako jedan od velikih pisaca. A utoliko je veći što je svoje stvaralaštvo posvetio djeci. „Djeca su najvažnija publika“, „Na mladima svijet ostaje“, sve su to mnogo puta ponovljene i već izlizane fraze. Više ne treba da ih u prazno ponavljamo, već da, kao i Roald Dal uostalom, počnemo da vjerujemo u njih i da u skladu sa njima radimo.

Film „VDDž“ zasnovan je na istoimenoj knjizi slavnog Roalda Dala, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitatoce svih uzrasta. Nova adaptacija ujedinila je ponovno Stivena Spilberga i scenaristu neponovljivog „E.T.“-a, Melisu Matison.

Komentari: 0

Novi komentar