ZAGREB: Identifikovani posmrtni ostaci 20 žrtava srpske nacionalnosti

Identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnost poginulih tokom rata u Hrvatskoj 1991-95. godine, obavljena je u Zagrebu, u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta, saopštila je danas Komisija Vlade Srbije za nestale, prenosi Blic.
Objavljeno: 22. 12. 2016 - 15:14 Promjenite veličinu teksta: A A A
ZAGREB: Identifikovani posmrtni ostaci 20 zrtava srpske nacionalnosti

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Gornjem Selištu (13), Korenici (1), Daruvaru (2), Benkovcu (1), Zrmanji Vrelo (1) i Mašićkoj Šagovini (2).

U saopštenju se navodi da su posmrtni ostaci identifikovani metodom analize DNK i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Komisija je juče saopštila da su u Zagrebu identifikovani posmrtni ostaci 17 Srba, poginulih tokom rata u Hrvatskoj.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Zadru, Šibeniku, Kninu, Kukunjevcima, Žitniku i Gračacu.

Iz registrovanih, masovnih i pojedinačnih grobnica na teritoriji Hrvatske, od 2001. do 2016. godine ekshumirani su ostaci 1.313 tijela Srba, a ostaci 881 identifikovana tijela predati su porodicama radi sahrane.

Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima tokom 1991. i 1995. godine, što je od posebnog značaja za porodice nestalih koje pokušavaju da rasvijetle njihovu sudbinu, piše u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar