FOTO: Prvi prikaz Audija Q8, na tržište dolazi 2018.

Kao konceptni SUV biće predstavljen na sajmu automobila u Detroitu, a za sad su dostupne službene skice.
Objavljeno: 23. 12. 2016 - 08:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Internetom kruže prve skice koncepta Audi Q8 koji će biti predstavljen javnosti za manje od tri sedmice, u sklopu salona automobila u Detroitu. Riječ je o modelu kojim Audi napada BMW X6 i Mercedes GLE Coupe. S obzirom na trend sve većeg rasta udjela SUV-a u svijetu, riječ je o logičnom potezu iz Ingolštada.

Ipak, u Audiju su odlučili da se diferenciraju od gore navedenih modela. Tako će Q8 biti dimenzijama nešto veći, trebalo bi da nudi još više opcija i tehnologije, a samim time biće i skuplji. Rađen je na platformi MLB-EVO koju koristi i Q7, a biće osnova i za novi A8. Marh Lihte, šef dizajna Audija kazao je za magazin Welt kako će se Q8 na tržištu naći 2018. godine, ali nije spomenuo koji bi se motori mogli da budu pod haubom - iako se pretpostavlja da će se nači poboljšani V6 i V8 turbo motori, a moguće da ćemo vidjeti i RSQ8 s oko 600 KS, kao i E-tron verziju.

Uz to je otkrio kako je su Audijevi modeli postali relativno slični, te da je u budućnosti nužna diferencijacija među modelima, što će i učiniti počevši upravo od modela Q8. Dakle, ako je vjerovati Lihteu, u budućnosti će se Audi modeli razlikovati više nego do sada - kako po spoljnom dizajnu, tako i u unutrašnjosti, a Q8 će označiti početak takvog pristupa.

Izvor i foto: Jutarnji list/Autoklub, Fran Kurelac

2312audi1

Komentari: 0

Novi komentar