Tači: Kosovo je jedinstveno, srušićemo zid do temelja

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas rekao da je Kosovo jedinstveno, neodvojivo, da neće biti ni barikada ni zidova, već samo mostova koji spajaju.
Objavljeno: 23. 12. 2016 - 16:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obraćajući se poslanicima Skupštine Kosova tokom godišnjeg izvještavanja o radu, predsjednik Kosova je rekao da zid na sjeveru mosta na Ibru, u Sjevernoj Mitrovici neće ostati tamo, niti će zida biti bilo gdje drugdje.

- Zid nećemo skratiti ili srušiti za nekoliko centimetara, on će se ukloniti iz temelja. Neće uopšte postojati - rekao je Tači.

On je ocijenio da je najveći izazov neuspjeh ostvarivanja obećanja datih međunarodnim partnerima.

- Treba da stojimo iza naših ustavnih i zakonskih obećanja, bilo o osnivanju zajednice opština sa srpskom većinom, bilo o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Ovaj sporazum je pravičan. U skladu je sa Ustavom i interesima naše zemlje, koji će voditi dalje državnu konsolidaciju i integritet - kazao je Tači.

On je rekao da je reakcija protiv demarkacije i ZSO odraz uskog političkog interesa i stručnog neznanja, i nije ni nacionalni cilj, ili trijumf argumenata.

- S toga će naša država stati iza svih međunarodnih obaveza koje je preuzela na sebe - kazao je on.

Govoreći o posjetama nacionalnim zajednicama na Kosovu, Tači je rekao da mu je bio cilj da ih sve uvjeri da je Kosovo kuća svih građana.

- Da su u našoj državi svi jednaki, slobodni da nađu njihovu sreću. A danas, dozvolite mi da ponovo potvrdim da nijedan pojedinac niti grupa neće ostati marginalizovana, zaboravljena ili izuzeta iz našeg društva. Na našem Kosovu ima mjesta za sve one koji Kosovo vide kao njihov dom - kazao je Tači.

Blic.rs

Komentari: 4

KAD ĆE CRNOGORCI U USTAV...

23. 12. 2016 - 18:32

...DRŽAVE KOSOVA...?
trn

24. 12. 2016 - 11:10

Tamo uopšte nema Crnogoraca, sve su Srbi!
Izvadi

24. 12. 2016 - 17:25

Izvadi taj trn iz mozga.
SLOBODNA CRNA GORA

23. 12. 2016 - 19:35

E ,TACI MUKU CETE VI IMATI SA GRADITELJIMA ZIDA.
Novi komentar