NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Stanka i Ivana dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom nagradili su danas Stanku Bešović i Ivanu Popović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
Objavljeno: 26. 12. 2016 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stanki je pripala knjiga „Ko je maznuo moj sir?“, a Ivani „Farenhajt 451“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2612kojeSpenser Džonson: Ko je maznuo moj sir?

Ovo je zabavna i poučna priča o četiri lika koja žive u Lavirintu i traže sir da bi se nahranili i da bi bili srećni.

Dvojica su miševi i zovu se Njuško i Brzoje, a dvojica su čovječuljci – mala bića veličine miša, ali likom i djelom veoma nalik na današnje ljude. Zvali su se Tucko i Mucko.

Sir je metafora za ono što želite da imate u životu – bio to dobar posao, ljubavna veza, novac, zdravlje ili duhovni mir uma.

2612farenhajtRej Bredberi: Farenhajt 451

Radnja svjetski priznatog romana Reja Bredberija odvija se u krajnje sumornoj i distopijskoj budućnosti. Gaj Montag je vatrogasac. U njegovom svijetu, gdje televizijski programi upravljaju ljudskim umovima, a književnost je gotovo na ivici istrebljenja, vatrogasci raspiruju vatru umjesto da je gase. U opisu njegovog posla je da uništava zakonom potpuno zabranjenu robu - štampane knjige.

Ni jednog trena ne dovodeći u pitanje svoje destruktivno ponašanje i posljedice koje ono proizvodi, Montag se svakodnevno vraća svom bezličnom životu i svojoj ispraznoj supruzi Mildred, koja dane provodi u društvu svojih televizijskih „rođaka“.

Međutim, jednoga dana Montag susrijeće upadljivo drugačiju mladu susjetkinju Klaris, koja ga upoznaje sa prošlošću u kojoj ljudi nisu živjeli u strahu.

Komentari: 0

Novi komentar