KOSOVO: Srbi zamrzavaju rad u institucijama

Srpska lista saopštila je danas da njeni poslanici zamrzavaju učešće u radu kosovske skupštiine i vlade.
Objavljeno: 28. 12. 2016 - 09:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
KOSOVO: Srbi zamrzavaju rad u institucijama

U saopštenju koje je potpisao šef poslaničkog kluba i predsjednik Srpske liste Slavko Simić, takođe se navodi da će Mirjana Jevtić napustiti ministarstvo lokalne samouprave.

"Aleksandar Vučić je predsjednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je, kako za nas, tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato mi poslanici Srpske liste u parlamentu privremenih institucija na KiM objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsjednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM", ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, u skladu sa zahtjevom premijera Vučića, Mirjana Jevtić će napustiti Ministarstvo lokalne samouprave, jer ona, kao Srpkinja sa KiM, poštuje autoritet i zahtjev premijera Republike Srbije i ponašaće se u skladu sa tim.

"Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba Srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspješna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tijesna veza između pretstavnika Srba na Kim i predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Srpska lista okuplja sve Srbe na KiM bez obzira na njihovu političku pripadnost, ona je nastala kao plod naše potrebe da ostvarimo mogućnost za zajedničko djelovanje i uspješnu borbu za opstanak i napredak našeg naroda na prostoru KiM, zato i naše djelovanje mora biti primjer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO.

"Aleksandar Vučić ima naše puno povjerenje i zahvalnost za trud i posvećenost rješavanju naših problema, Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti", ističe se u saopštenju.

Tanjug/rtcg.me

Komentari: 0

Novi komentar