Džon Mekejn i senatori Graham i Klobučer u Crnoj Gori 2. januara

Tri istaknuta američka senatora, republikanci Džon Mekejn i Lindzi Graham i demokrata Ejmi Klobučer, stižu u Crnu Goru u ponedjeljak 2. januara, gdje će se sastati sa zvaničnicima Crne Gore i razgovarati o prijetnjama iz Rusije, javila je američka globalna televizija CNN.
Objavljeno: 29. 12. 2016 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema saznanjima Pobjede, njih troje dolaze nakon posjete Gruziji, u kojoj će dočekati Novu godinu.

Američki senatori, kako piše CNN, imaju cilj da uokvire tzv. Vašingtonski konsenzus o ruskoj agresiji kojem se, vjeruju, niko neće moći protiviti - sem novoizabrani predsjednik Donald Tramp.

Graham i Mekejn su, u intervjuu za CNN, istakli da od 100 senatora, 99 vjeruje da su se Rusi miješali u izbore u SAD-u.

 „Planiramo da uradimo nešto povodom toga“, kazao je Graham, koji će zajedno sa Mekejnom da organizuje saslušanje kako bi otkrili da li je Moskva uplela prste u novembarske izbore.

 - Zajedno ćemo uvesti sankcije protiv Putina kao individue i uskog kruga ljudi oko njega koji su se miješali u naše izbore i čine to širom svijeta, ne samo u SAD-u - poručio je Mekejn.

Sa ciljem da sakupe dokaze, tri senatora uputiće se u Crnu Goru, Litvaniju, Letoniju, Ukrajinu i Gruziju da bi se, kako su rekli, sastali sa zvaničnicima i razgovarali o prijetnjama iz Rusije.

Džon Mekejn je američki republikanski političar i senator iz države Arizona. Kao mornarički pilot u vijetnamskom ratu 1967. godine oboren je iznad Sjevernog Vijetnama i pet i po godina je proveo kao ratni zarobljenik. Od 1982. godine, kad se počeo baviti politikom, stekao je reputaciju političara "buntovnika", koji često prkosi vlastitoj Republikanskoj stranci.

Za predsjednika SAD se kandidovao dva puta- 2000. godine je na stranačkim izborima poražen od Džordža Vilijama Buša,  a 2008. je uspio da osvoji stranačku nominaciju, ali je poražen od Baraka Obame.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 4

spavle

29. 12. 2016 - 08:38

Штета што нису повели и Хилари Клинтон. Кад за ову експедицију сазна Трамп, биће одушевљен.
danilo s.

29. 12. 2016 - 09:49

spavle - Mislis da ne zna? To samo pokazuje koliko malo mislis (sto ne iznenandjuje)? I koliko malo znas o politici u USA?
Тото

29. 12. 2016 - 10:18

Koliko sam ja, kao poreski obveznik, potrošio za ovo?
-

29. 12. 2016 - 16:43

Ako se ikad odlucis da odes u voljenu ti Srbiju potrosices jos vise na Ruse. To ti ne bi tesko palo. Ipak ostajes u mrsnoj ti zemlji jer ti je pozadina pametnija od tebe pa je zakljucila da ti nigdje bolje ne bi bilo. Kome bi trebao jedan dinaroid sumnjive mentalne stabilnosti koji mrzi ipljuva na dobar dio planete. To samo Crna Gora mazohisticki trpi, I ne samo sto trpi nego vam ugadja. Nije vama Crna Gora manje majka no nama. Dapace.
Novi komentar