Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Eurosongu

Stručna komisija RTCG je donijela odluku da Crnu Goru na Eurosongu 2017 predstavlja Slavko Kalezić sa kompozicijom koja nosi naslov „Space“, autora Momčila Zekovića.
Objavljeno: 29. 12. 2016 - 12:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na konkursu koji je objavila naša kuća polovinom oktobra prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija. To je i bio jedan od razloga što je trebalo jako mnogo vremena da se donese konačna odluka, saopštio je Sabrija Vulić, rukovodilac Odsjeka za promociju programa RTCG.

Slavko Kalezić je glumac CNP, diplomirao na FDU na Cetinju specijaliziravši Glas(solo pjevanje) i Ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. U negovoj muzičkoj biografiji vrijedi istaći izuzetno uspješan nastup na regonalnom takmičenju „X Factor Adria“.

Objavio je singlove“ Krivac“ i „Feel the Love“, a prije dvije godine i debi album „San o vječnosti“ sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje „remake“ čuvenog hita Olivera Mandića „Ljuljaj me nježno“, kao i „remake“ pjesama na engleskom pod nazovom „Question“.

Septembra 2016 objavljuje još dva singla „Sudnji dan“ i „Freedom“. Slavko tečno govori engleski, italijanski i španski jezik. Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju „Space“.

Zeković je poznat kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvodjače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Takođe, bavi se i književnim radom.

rtcg.me

Komentari: 2

Kooo?

29. 12. 2016 - 17:18

Zar na Eurosong ne idu pjevači? Ovaj je glumac, a ne vjerujem da će tamo postići uspjeh neki... I malo je feminiziran
Onnn!

29. 12. 2016 - 17:45

Nije malo feminiziran nego mnogo.
Novi komentar