Đukanović – Al Ulama: Značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i UAE

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku UAE Hafsu Al Ulama.
Objavljeno: 29. 12. 2016 - 15:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Đukanovic – Al Ulama: Znacajno unaprijedeni odnosi Crne Gore i UAE

Đukanović je, između ostalog, istakao da je tokom njenog mandata značajno unaprijeđena saradnja između Crne Gore i UAE. Unaprijeđeni su i politički i ekonomski odnosi, i zametnuta klica budućih veza u svim oblastima. Posebno je naglasio važnost sve većeg prisustva investitora iz UAE, kao i otvorenost i nove Vlade Crne Gore za saradnju na tom polju. Zahvalio je i šeiku Mohamedu i Vladi UAE i na pružanju razne vrste pomoći Crnoj Gori, što razumijemo kao gest izuzetnog prijateljstva, i što je temelj daljeg unapređenja saradnje. U svemu tome ambasadorka Ulama ima zavidnu ulogu, istakao je Đukanović. On je izrazio i lično zadovoljstvo što je kao predsjednik Vlade bio u prilici da doprinese institucionalizaciji odnosa između naših zemalja, i otvaranju perspektiva uzajamno korisne saradnje.

Ambasadorka Ulama je istakla da joj je drago što je kao prvi ambasador UAE tokom šestogodišnjeg mandata bila u prilici da vidi ne samo koliko su napredovali naši bilateralni odnosi, već i kako je Crna Gora napredovala u svakom pogledu. Ona je naglasila da je zahvaljujući liderskoj ulozi predsjednika Đukanovića njena zemlja danas sve prisutnija ne samo u Crnoj Gori, već i u Regionu. Izrazila je zadovoljstvo što je Kapital Plaza danas ne samo simbol naše saradnje, već i simbol nove Podgorice, i što će otvaranje direktne avio linije Podgorica – Dubai pojačati interesovanje i turista i investitora, ne samo iz Emirata, već i iz tog regiona, za Crnu Goru.

Predsjednik Đukanović je poželio dalje uspjehe ambasadorki Ulama na novoj dužnosti u Brazilu. Ona je sa svoje strane istakla da će ostati posvećena Crnoj Gori, za koju je vežu drage uspomene. 

Komentari: 0

Novi komentar