Jedan od najemotivnijih koncerata u ovoj godini, održan sinoć u punoj sali KIC-a

Jedan od najemotivnijih koncerata u ovoj godini, održan je sinoć u punoj sali KIC-a “Budo Tomović”. Gotovo da nije bilo događaja u prethodnih godinu dana, a možda i duže, za koji se toliko tražila “karta više” kao za koncert u čast jednog od najznačajnijih muzičara sa crnogorske muziče scene-Bojana Bajramovića.
Objavljeno: 29. 12. 2016 - 17:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osam godina prošlo je od njegove smrti, a upravo je Bojan posljednji okupio crnogorsku estradu na Montefonu 2007. godine.
Veče je otvorila Andrijana Božović sa jednim od Bajramovićevih hitova sa kraja karijere “Nije muški”, a nakon toga su se ređale numere “Željo moja Podgorice” u interpretaciji Igora Đurovića, zatim “Ako dodirnem dubine” koju je izveo Ivan Ćanović, “Milena” koju je otpjevao Bane Nedović i “Kao nekad” za kraj prvog bloka koju je svojim vokalom dočarao Bato Vujošević.

“Hvala ti Bojane što si nas opet okupio”, kazao je na kraju pjesme Vujošević, prepustivši publiku da čuje dio biografije Bajramovića kao i neke zanimljive priče koje su o njemu pričali Seka Martinović, Renata Perazić i Dino Kapetanović.

Zadovoljstvo na licima publike i sve jače aplauze izmamili su Božo Bulatović otpjevavši numeru “Dajana” sa kojom je Bajramović bio 1992. godine četvrti na Jugoviziji. Crnogorska pjevačica Biljana Mitrović koja je Bajramoviću pjevala prateće vokale dobila je zadatak da na koncertu otpjeva njegov hit “Ne idi dušo”, dok je Marko Prentić  izveo “Da mi je to što nije”. Koncert nazvan “Kad se prijatelji sastaju”, nazvan je po stihu pjesme “Prijatelji”, a ovoga puta interpretirao je Danijel Alibabić koji je priznao da mu je upravo Bajramović bio vjetar u leđa na početku karijere.

004

O Bajramoviću su pričali i Ljubo Jovović, tekstopisac njegovih najvećih hitova, ali i Predrag Drecun koji je davno sa njim svirao. Za kraj zanimljivu anegdotu publika je čula od Predraga Karla Kalezića, producenta zahvaljujući kome je realizovano veče Bajramoviću u čast.

Najveću tremu od izvođača, makar je to javno priznao imao je Stevan Faddy, ali je uz dobro poznatu “Gromovi pucaju” prvi put natjerao publiku da sama zapjeva. Bajramovićevom dugogodišnjem prijatelju Edu Abdoviću pripala je čast da otpjeva baladu “Umoran”, dok je grupa “Perper” u svom fazonu izvela “Jednom samo još”.

006

Uz stihove “Šta to ima u ljudima tužno...” čuvene  “Trešnje” Bajramovićev imenjak Bojan Marović je opet natjerao publiku da zapjeva spustivši se u publiku, a dionicu u kojem pjevaju prisutni imali su i u pjesmama koje su izveli Knez (Spalila si sve) i Sergej (Od kafane do kafane).
Bojanov mlađi sin David zahvalio se prisutnima, ali su i od njega imali priliku da čuju kako se on sjeća svog oca i čemu je njega i brata sve naučio.

Za kraj koncerta ostavljen je Bajramovićev najveći hit, numera “Evo zora” koja mu je davne 2001. donijela vicešampionsku poziciju na Pjesmi mediterana. I dok se pobjedničke numere sa tog festivala, kao i njenog interpretatora više niko ne sjeća, Zoru je na nogama zajedno sa Mirsadom Serhatlićem, ali i bardovima narodne muzike Šukrijom Žutim Serhatlićem i Zoranom Kalezićem pjevala cijela sala.

Umjesto bisa, ponovljen je refren uz koji su se od publike oprostili svi izvođači večeri “Kad se prijatelji sastaju”.

(Foto Sergej Zabijako)

Komentari: 0

Novi komentar