Aleksandra Vojvodić Jovović zatvara ovogodišnji DEUS

Ovogodišnja Decembarska umjetnička scena biće večeras zatvorena velikim koncertom koji će na Trgu nezavisnosti prirediti sopran Aleksandra Vojvodić Jovović od 20 sati.
Objavljeno: 30. 12. 2016 - 13:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

U pratnji Revijskog orkestra „Allegro vivo“ kojim diriguje Radovan Papović te uz gosta baritona Vasu Stajkića, publici će se predstaviti raznolikim repertoarom. Na programu su djela poznatih kompozitora među kojima su: Johanes Brams, Đakomo Pučini, Rihard Štraus, Đoakino Rosini, Astor Pjacola, Džordž Geršvin i Đuzepe Verdi.

Aleksandra Vojvodić Jovović rođena je u Baru, gdje je pohađala nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici, teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Završila je teoretski odsjek Muzičke akademije na Cetinju i nakon toga upisala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi primadone prof. Radmile Bakočević i magistrirala u klasi mr Aleksandre Ristić. Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih se izdvajaju koncerti u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani.

Sarađivala je sa brojnim poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima. Snimila je album „Korijeni“ sa obradama crnogorskih pjesama, a sa pijanistom Aleksandrom Basarabom obrade crnogorskih pjesama za glas i klavir. Direktorica je Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru i profesorica solo pjevanja.

Vasa Stajkić rođen je u Novom Sadu 1978. godine. Studije je počeo na odsjeku za solo pjevanje Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Milice Stojadinović, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Violete Pančetović Radaković. Od 2001. godine je stalni član Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Komentari: 0

Novi komentar