Radulović: Ukidanje viza za Kineze povećalo bi godišnji prihod za 220 miliona

Predsjednik CTU Žarko Radulović apelovao je na nadležne u ministarstvima unutrašnih i vanjskih poslova da ukinu vizni režim za turiste iz Kine. To bi, kako je naglasio, povećalo prihod od turizma za 25 odsto, što bi značilo do 220 miliona eura više u budžetu. Najavio je da će ova godina biti bolja od prošle.
Objavljeno: 05. 01. 2017 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radulovic: Ukidanje viza za Kineze povecalo bi godisnji prihod za 220 miliona

- Očekujem da će turistička privreda u ovoj godini ostvariti prihod od 900 miliona eura – kazao je Radulović prilikom tradicionalne proslave Turističke nove godine u hotelu ,,Splendid“.

 - Tako u ovom trenutku govore činjenice sa tržišta, ali ima i nešto što zavisi od nas. Za četvrtinu bi podigli čak i ove rekordne prihode ukoliko bi resorna ministarstva ukinula vize za Kineze – izjavio je Radulović Pobjedi i najavio da će se CTU boriti ove godine svim silama da to ostvari.

 - Nećemo da pustimo da neodgovorni, odnosno nekompetentni pojedinci koji rade na viznom režimu i koji nemaju sluha koče nešto od čega bi nam svima bilo bolje – istakao je Radulović, koji je kazao da administracija mora da shvati da treba da bude servis privredi, od koje žive svi u državi.

0501radulovic1

 - Kinezi počinju da putuju od oktobra, što znači da bi nam produžili sezonu na cijelu godinu. Garantujem da bi u zimskom periodu hoteli, koji su sada u to vrijeme zatvoreni, bili popunjeni 50 do 60 odsto – rekao je Radulović i procijenio da bi u tom slučaju prihodi od turizma dostigli 1,1 milijardu.

- To ne smije da se sprečava – ocijenio je on i dodao da će se ove godine boriti i za spuštanje PDV-a za turističke usluge sa 19 na sedam odsto.

 - Postoji elaborat u Ministarstvu turizma koji je napravio procjenu vezano za snižavanje PDV, koji je utvrdio da bi se prihodi od ovog vida poreza povećali, zato što bi mogli da spuste cijenu, a onda bi potrošnja bila veća – objašnjava Radulović.

0501radulovic2

U hotelu ,,Splendid“ u utorak uveče proslavljena je tradicionalna manifestacija Turistička nova godina, koja je prilika da u dobrom raspoloženju počnu pripreme za predstojeću pred i glavnu turističku sezonu. Zvanice i goste zabavljali su Haris Džinović, orkestar Šukrije Žutog Serhatlića i kubanska plesna grupa.

Izvor: Pobjeda

Komentari: 5

сјецам се

05. 01. 2017 - 09:39

Не би то давно ,када тебе и оном професору туризма из Будве нијесу РУСИ одговарали говорили сте ако једних туриста има 20% висе но других да то није добро онда нјихов новац није добро-бама брееее не треба давати приступа да писете текстове -не знам којим правом се теби даје да писес текстове па и из ТУРИЗМА јер су контрадикрорни а заснивају се на дневнополитицким интересима . Несто ми се покварио компјутер све ми пребаца на цирилицу ја притиснем на тастатиру како су ми рекли СИФТ и АЛТ дрзим оно пребаци на ЛАТИНИЦУ али бе дрзи врати се засто ? Ово је заиста ТЕХНИЦКО ПИТАНЈЕ и нема везе са ницим другим -сто да урадим промијенио сам тастатуру није до нје исто буде.
danilo s.

05. 01. 2017 - 09:49

Ne vidim razloga zasto se Kinezima ne izdaje turisticka viza (vazi do 90 dana) na granicnim prelazima? Zarko Radulovic je u pravu. Ako bi se CG uspjesno promovisala kao turisticka destinacija u Kini - rast bi bio enorman imajci u vidu potecijal Kine kao inicijalnog turistickog trzista? Takodje podrzavam zahtjev za smanjenje PDV u turizmu.
А засто си га,

05. 01. 2017 - 10:54

- подрзавао када је викао НЕ МНОГО ЈЕ ТУРИСТА ИЗ РУСИЈЕ ПРОТУВ ТЕЗА не валја да имамо много ТУРИСТА ИЗ РУСИЈЕ итд,,,,,? Ви брееее нијест НОРМАЛНИ ?????? АЛИ НА ЗАЛОСТ нама кројите капу мада нема у ОПОЗИЦИЈУ НИКО да бесто паметно казе- али има лјуди у систем које морамо ПРОЗВАТИ и ја циним то овом приликом да се пусте и РУСИ И КИНЕЗИ да нам ПАРЕ ДОНОСЕ и нјихову РОБУ која не смије бити СРТИФИКАТИМА ИЗ БРИСЕЛА ОПТЕРЕЦЕНА санкције укинути ,БЛОКАДЕ НАСИМ ПТЕРУЗЕТНИЦИМА УКИНУТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ !
Buba Beograd

05. 01. 2017 - 15:17

Ovaj promoter najgoreg kulturnog obrasca sa "folk kičom"još hoće Kineze na crnogorsku obalu da rašćera i ono malo gostiju iz zapadne Evrope koji su počeli da se vraćaju.Zamislite čovjeka skromnog obrazovanja koji u Splenddu promoviše Cece,Brene i estradni škart raspravlja o nečijoj kompenenciji.On je odlično zamislio kako da legalno podkrada budzet države ,jednostavno da prepolovi PDV.Da li bi se tada umanjile cijene turističkih usluga ,pa sigurno ne bi ali razni radulovići ...imali bi više u dzepu.To nije moralno ali je korisno tako kompetentno razmišljas gospodin Radulović!
хахаха

05. 01. 2017 - 15:35

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Ovaj promoter najgoreg kulturnog obrasca sa "folk kičom"još hoće Kineze na crnogorsku obalu da rašćera i ono malo gostiju iz zapadne Evrope ,,,,,,,,,хахахаха
Novi komentar