Alijev: Portonovi ostaje prioritet

Primarni interes Azmont Investmentsa u narednom periodu biće projekat Portonovi u Kumboru, u koji će biti ukupno investirano oko 650 miliona eura, daleko više od planiranog, saopštio je izvršni direktor kompanije, Rashad Alijev.
Objavljeno: 05. 01. 2017 - 11:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Godina za nama bila je interesantna i puna izazova. Mnogo smo uradili i trudićemo se da uradimo još više u narednom periodu, a primarni interes Azmont Investmentsa je sigurno Portonovi”, kazao je Alijev u intervjuu agenciji Mina-business.

On je dodao da se u kompaniji nadaju da će u Portonovi rizort privući posjetioce i potencijalne stanare.

“Nastavljamo da planiramo i radimo u skladu sa postavljenim strategijama, nikada ne zaboravljajući da sanjamo. San, strast i entuzijazam su osnovni pokretači dugoročnog uspjeha. Gotovo da smo već pet godina u Crnoj Gori i uvjereni smo da smo do sada mnogo uradili”, rekao je Alijev.

Azmont Investment će, kako je najavio, i u ovoj godini nastaviti da podržava obrazovni razvoj ljudskih resursa u Crnoj Gori i to onih koji pokreću promjene.

“Mi smo multikulturalna kompanija, u punom razvoju, sa ciljem da budemo jedna od najvećih investicionih u Crnoj Gori i regionu. Kako bi podržali razvoj, investiramo vrijeme i resurse u stvaranje okruženja u kojem se zaposleni razvijaju i daju doprinos ostvarenju poslovnih ciljeva kompanije, ali su istovremeno i čvrsto povezani sa njenom vizijom i vrijednostima”, saopštio je Alijev.

On je kazao da će ukupna investicija u Portonovi rizort iznositi oko 650 miliona eura, što je daleko više od planiranog. Alijev je podsjetio da ugovor o dugoročnom zakupu obavezuju na ulaganje od 52 miliona eura u roku od četiri godine i 258 miliona eura u periodu od osam godina.

“Do sada smo već investirali oko 200 miliona eura. Ove godine nas čeka otvaranje prve faze Portonovog i naša investicija će ići u tom pravcu. Ipak, Portonovi je složen projekat i imaćemo dosta posla i nakon toga, različite faze izgradnje, ali i otvaranja, zahtijevaće dalje ulaganje”, rekao je Alijev.

On je dodao da je sve to urađeno u skladu sa planovima, kao i da tim Azmont Investmentsa neprestano radi na tome.

Aliyev je saopštio da se kompanija u prošloj godini, koja je bila veoma zahtijevna, suočavala s mnogim izazovima na mikro i makro nivou.

“Ipak, sve ovo, ali i dobra saradnja sa našim partnerima i različitim interesnim grupama, omogućilo nam je da napravimo nekoliko izuzetno važnih koraka. Nije lako ukratko sažeti cijelu godinu – za nama je mnogo interesantnih stvari i postignut je napredak u različitim segmentima”, ocijenio je Alijev.

Kada je riječ o projektu Portonovi, on je podsjetio da je prošle godine zvanično počela gradnja prvog One&Only Resorta u Evropi.

0501alijev2

“Ovo je važno pošto One&Only rizort nije samo izvanredan partner, već je bez sumnje savršen spoj jedne destinacije bez premca, koja će privući stanovnike i posjetioce iz cijelog svijeta”, naveo je Alijev.

On je kazao da je, u isto vrijeme, Portonovi izašao na globalno tržište predstavljanjem u Londonu sa zvaničnim početkom prodaje. Nedavno su Portonovi i Crna Gora predstavljeni i na događaju namijenjenom tržištu Bliskog istoka u hotelu One&Only Royal Mirage.

“Pored dijela Lower Village-a, izgradnja je nastavljena tokom čitave prošle godine u marini, Ribarskom doku i Marina Plazi. Sve to je rezultiralo još većim očekivanjima lokalnog stanovništva i šire zajednice. Naravno, imamo još mnogo da radimo. Ipak, važno je nepomenuti da svi zajedno dijelimo odgovornost za dalju gradnju, naročito kada je u pitanju infrastruktura”, saopštio je Alijev.

On je dodao da je ostvaren napredak na tom polju, ali i da su svi svjesni da je, posebno kada se radi o saobraćaju i putevima, potreban ogroman napredak i dalji razvoj kako bi se ispunila očekivanja gostiju.

Alijev je podsjetio da je Azmont Investments prošle godine proširio poslovanje i dodao svom poslovnom portfoliju Novu Banku, kao novootvorenu u Crnoj Gori.

“Nova Banka, sa sjedištem u Podgorici, registrovana je sa 12 miliona eura vrijednosti kapitala. Kao investitor namjeravamo ovdje dugoročno da poslujemo. To često ponavljamo, ali što je važnije i dokazujemo onime što radimo”, rekao je Alijev.

On je kazao da je u septembru, uz podršku kompanije, osnavana Međunarodna škola ugostiteljstva i menadžmenta na Fakultetu za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica.

“Pored finansijske podrške kompanije koja je iskorištena za kupovinu franšize po kojoj će ove međunarodne studije raditi narednih 11 godina, uspostavili smo i Azmont Stipendijski program i kroz njega stipendirali školovanje četiri studenta naredne tri godine”, saopštio je Alijev.

On smatra da u crnogorskom bankarskom sektoru postoje potencijali i mogućnosti razvoja, uprkos veoma konkurentnom tržištu.

“Imamo sve razloge da vjerujemo da će ogromno iskustvo koje imamo u finansijskom sektoru, posebno u bankarskom, biti veliki pokretač i pomoći nam da se pozicioniramo, ali i da napredujemo na ovdašnjem tržištu”, kazao je Alijev.

On je naveo da je Nova Banka nova green-field komercijalna banka na crnogorskom tržištu, sa punim spektrom uobičajenih bankarskih proizvoda.

“Naš cilj je da ponudimo visokokvalitetne bankarske proizvode i usluge rezidentima i nerezidentima. Posebna pažnja je posvećena stvaranju proizvoda koji uključuju novu IT tehnologiju u bankarskoj industriji. Nova Banka će osnaživati svoje klijente, ujedno bivajući fokusirana na njihove potrebe i efikasnost”, poručio je Alijev.

On je dodao da, iz investitorske perspektive, ta investicija obezbjeđuje novi rast mogućnosti i povezivanja među kompanija osnovanim u Crnoj Gori i u inostranstvu, a koje posluju na crnogorskom tržištu.

Alijev smatra i da je još rano govoriti o nekom konkretnom rezultatu banke i njenom udijelu na tržišu.

“Nedavno smo zvanično predstavili banku i naš brend. Naša Nova Banka će u ovu godinu ući poslujući u skladu sa našim motom: Vaša snaga”, zaključio je Aliyev.

Izvor: Mina business

Komentari: 0

Novi komentar