Juniori isključeni sa kvalifikacionog turnira za SP!

Muška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore zbog kašnjenja isključena je sa kvalifikacionog turira za plasman na Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Rukometnog saveza.
Objavljeno: 07. 01. 2017 - 11:09 Promjenite veličinu teksta: A A A
Juniori iskljuceni sa kvalifikacionog turnira za SP!

Navodi se da crnogorska selekcija u četvrtak zbog blokade putnog puta Bar-Podgorica nije uspjela da otputuje za Beč na kvalifikacioni turnir.

"Pravovremeno smo informisali Evropsku rukometnu federaciju i uputila dokaze o razlozima propuštanja leta, istovremeno tražeći alternativno rješenje za tranfer reprezentativaca do Austrije.Šef takmicenja EHF, Markus Glaser, juče nam je dao pismenu saglasnost da se reprezentacija Crne Gore naknadno uključi u kvalifikacioni turnir", piše u saopštenju RSCG.

Navoodi se da je Glaser, nakon žalbi nacionaalnih saveza Austrije i Mađarske, bio prinuđen da primijeni Pravila takmičenja i isključi reprezentaciju Crne Gore sa turnira.

"RSCG je obavezan da prihvati odluku nadležnih organa EHF i žali zbog stava nacionalnih saveza Austrije i Mađarske koji nijesu željeli da pokažu razumijevanje za nastale probleme i svojim odlukama uskratili priliku našim mladim rukometasima da, poslije napornih priprema, kroz fer i sportsko nadmetanje pokušaju da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo", piše u saopštenju.

Komentari: 3

Niksic

07. 01. 2017 - 14:14

gledate li televiziju , citate li sta vas regio 15 dana bruji o ovom nevremenu domacini
Draško

07. 01. 2017 - 16:44

Zamislite, iznenadilo ih nevrijeme usred zime! Logičan slijed bi bio da rukovodstvo reprezentacije i RS CG podnese ostavke i da odgovaraju za ovu sramotu! Kriva im Austrija i Mađarska? Kako ih nije stid?
blagoje

08. 01. 2017 - 22:50

Ma to su foliranti. Sramota je kako se odnosi prema ovome RSCG, dokazujući još jednom da nemaju sposobnost za vođenje nacionalnog saveza okreću priču i sad su im krivi Austrija i Mađarska zato što traže poštovanje propisa. Ne gospodo, bez mozga, krivi ste vi jer nijeste na vrijeme uradili što treba a da ste imali pameti mogli ste dan prije poslati reprezentacuiju.Mogli jer evo dvadeset dana meteorolozi najavljuju nevrijeme. Mogli a nijeste i zato treba da se gubite iz saveza.Svi redom. Sram vas bilo.
Novi komentar