Ivanov daje mandat Gruevskom

Makedonski predsjednik Đorđe Ivanov izjavio je da će povjeriti mandat lideru konzervativne VMRO-DPMNE Nikoli Gruevskom da formira novu Vladu, prenosi Rojters.
Objavljeno: 09. 01. 2017 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gruevski (46) ima 20 dana da formira kabinet.

Na nedavno održanim parlamentarnim izborima koalicija VMRO-DPMNE osvojila je 51, SDSM-49, DUI 10, BESA pet mandata. Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski rekao je da će njegova partija formirati Vladu, ali ne po svaku cijenu.

On je za današnje izdanje lista Dnevnik kazao ukoliko se ta partija "zaglavi" u razgovorima sa drugim partijama oko formiranja koalicije, vratiće mandat predsjedniku.

"Pokušaću da formiram Vladu. Ako se rukovodimo ustanovljenim principima, trebalo bi da mogu da formiram vladu. Ukoliko se ti principi naruše, sve je moguće", rekao je Gruevski i dodao da će predložiti stranci albanske nacionalne manjine DUI da formiraju vladajuću većinu.

"Ukoliko DUI odluči da formira koaliciju sa SDSM, drugom strankom po broju osvojenih glasova, sa strankom koja je izgubila izbore, to će stvoriti novu političku tradiciju i novu praksu u Makedoniji", rekao je Gruevski.

Izvor: b92.net

Komentari: 0

Novi komentar