Dačić: Albanci namjeravaju da zauzmu neku od srpskih ambasada zbog Haradinaja

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da se, prema bezbjednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi, kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahtjeva za suđenje Haradinaju.
Objavljeno: 09. 01. 2017 - 19:43 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dacic: Albanci namjeravaju da zauzmu neku od srpskih ambasada zbog Haradinaja

- To pokazuje na što su sve albanski političari spremni - pa čak i na terorizam - ocijenio je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim riječima, izjava albanskog ministra inostranih poslova Ditmira Bušatija pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.

- To je uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud - rekao je Dačić.

Srbija, istakao je, jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava.

- Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu? - upitao je Dačić. Zato su, kako navodi, riješili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu, kao što su danas učinili u Njujorku.

- Isto tako, u posjedu smo bezbjednosnih informacija da se u albanskoj dijaspori planira da se zauzimanjem nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi, Srbija prinudi da odustane od zahtjeva za suđenje Haradinaju - rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da su o tim saznanjima obaviještene policije i bezbjednosne službe tih zemalja i sva naša diplomatsko-konzularna predstavništva i date instrukcije i preduzete mjere u cilju preventivne zaštite.

- Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbjednost naših DKP-ova, a albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom i da će Srbija zaštititi svoje interese. A Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu - zaključio je Dačić.

 

Komentari: 2

Zlo

09. 01. 2017 - 22:15

Svako. zlo od trbe potice. Ko odgovoran za koga, ti treba da se odgovorno ponasas pa tek onda da trzis od drugoga.
Crbsko Kenjkalo

10. 01. 2017 - 03:19

Crbi ugrozeni bre! Kmeeeeee
Novi komentar