Hrvatski sabor dodijelio državnu nagradu za nauku Nikoli Miškoviću

Hrvatski sabor dodijelio je godišnju državnu nagradu za nauku prof. dr Nikoli Miškoviću.
Objavljeno: 10. 01. 2017 - 09:08 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hrvatski sabor dodijelio drzavnu nagradu za nauku Nikoli Miskovicu

 - Za značajno naučno dostignuće u području tehničkih znanosti za istraživanje kooperativnog upravljanja i interakcije čovjek - robot u robotici - stoji u obrazloženju dodjele državne nagrade za nauku, koja je na svečanosti u Hrvatskom saboru uručena Nikoli Miškoviću. Nagrada se dodjeljuje za izuzetno važna dostignuća u naučnoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje naučnih spoznaja i za naučna ostvarenja u primjeni rezultata naučnoistraživačkog rada, koja su postigli naučnici, istraživači i naučni inovatori.

Prema odluci koju je donio Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora, ukupno je 29 nagrađenih, a nagrade su im uručili predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost Božo Petrov, te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, piše Pobjeda.

Ovom nagradom je Nikola Mišković još jednom potvrdio izuzetan rad i svoje mjesto među vodećim naučnicima u Hrvatskoj i svjetskoj naučnoj zajednici. Prije tri godine dobio je nagradu za najboljeg mladog naučnika (do 30 godina) u Hrvatskoj, a sredinom 2016. izabran je u status vanrednog profesora na FER-u. Voditelj je tima mladih naučnika u projektu CADDY kao prvi FP7-ICT STREP projekat kojeg koordinira hrvatski partner. Član je Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba. 

Komentari: 3

Sretno bilo!

10. 01. 2017 - 10:29

BRAVO!
GRADJANSKI

10. 01. 2017 - 10:41

CESTITAM VAM, GOSPODINE MISKOVICU! BRAVO, CRNOGORCE!
Slobodasn Gluščević

10. 01. 2017 - 12:53

Svaka čast, uspjeh pregaocu.
Novi komentar