Tadić, Vujanović i Marović na sudu zbog Davinića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je nekadašnji Ministar odbrane Sebije i Crne Gore (SCG) Prvoslav Davinić bio oslobođen optužbi za zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje viška naoružanja vojske SCG preduzeću iz Podgorice.
Objavljeno: 10. 01. 2017 - 15:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Davinić je bio optužen i u vezi kupovine stana načelniku Generalštaba Vojske SCG Ljubiši Jokiću, prenosi Tanjug.

Apelacioni sud je naložio da se suđenje Daviniću i oslobođenom generalu Milunu Kokanoviću ponovi pred beogradskim Višim sudom i da se na novom suđenju kao svedoci ispitaju tadašnji članovi Visokog savjeta odbrane - Boris Tadić, Filip Vujanović i Svetozar Marović.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 3. marta 2016. godine Davinić je bio oslobođen od optužbi za tri krivična djela zloupotreba službenog položaja, a Kokanović za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Daviniću će se ponovo suditi po optužnici kojom se tereti da je 2005. godine preduzeću „J" iz Podgorice pribavio imovinsku korist u iznosu od 1.617.686 USD, a državi Republici Srbiji nanio imovinsku štetu u tom iznosu.

Apelacioni sud u obrazloženju odluke navodi da se osnovano žalbom tužioca ukazuje da je prvostepena presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka jer u pogledu odlučnih činjenica nisu dati jasni razlozi.

Takođe je dao nalog prvostepenom sudu da u ponovnom postupku ponovo izvede sve predložene dokaze, sasluša u svojstvu svjedoka pomenute članove Visokog savjeta odbrane i da svestranom ocjenom izvedenih dokaza pravilno utvrdi činjenično stanje.

Komentari: 0

Novi komentar