Predselekcija za program EFP-a na filmskom festivalu u Karlovim Varima

Ministarstvo kulture objavilo je poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames - 10 New Filmmakers to Follow“, i to shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion - EFP.
Objavljeno: 10. 01. 2017 - 15:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o programu koji je namijenjen promociji mladih evropskih reditelja i realizuje se tokom Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a pravo učešča imaju studenti režije ili reditelji koji su diplomirali u školskoj 2016/2017. godini.

- Film ili diplomski film – kratki odnosno srednjemetražni do 60 minuta - kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini, a premijerno prikazan nakon 1. avgusta 2016. godine. U obzir dolazi i radna verzija filma, ali u kombinaciji sa dodatnim primjerima dosadašnjeg stvaralaštva kandidata. Aplikacioni formular sa obaveznim prilozima, Vimeo linkom i engleskim titlom, te DVD kopijom filma bez titla, neophodno je dostaviti do 1. februara na adresu: Ministarstvo kulture, Njegoševa ulica, 81250 Cetinje, sa naznakom: Konkurs European Film Promotion. Na osnovu propozicija EFP-a i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, a finalnu selekciju KVIFF – navode iz Ministarstva.

Oni preciziraju da je crnogorski kandidat, ukoliko bude odabran za učešće, u obavezi da o vlastitom trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za češku premijeru. Od kandidata se, takođe, očekuje i prisustvo na KVIFF koji će biti održan od 2. do 5. jula. Ministarstvo kulture finansiraće participaciju u programu, te put i smještaj u Karlovim Varima.

- Osim premijere filma na referentnom evropskom festivalu, odabrani reditelji biće u prilici da učestvuju u različitim sesijama, majstorskim radionicama i promotivnim aktivnostima kojima se afirmišu njihovi ukupni stvaralački potencijali. Za dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu se obrati Iliji Subotiću, predstavniku Crne Gore u European Film Promotion, putem e-mail adrese: [email protected] – poručuju iz Ministarstava.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar