Brajović: Crna Gora postaje sve uvaženija članica međunarodne zajednice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović susreo se danas u Rimu sa predsjednicom Donjeg doma Parlamenta Republike Italije Laurom Boldrini.
Objavljeno: 10. 01. 2017 - 19:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom sastanka sa Boldrini, Brajović je zahvalio Italiji na snažnoj podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i izrazio zadovoljstvo povodom pozitivnog ishoda glasanja o Protokolu o pristupanju Crne Gore NATO-u u italijanskom parlamentu, što Crnoj Gori daje vjetar u leđa i potvrđuje njenu jasnu orijentaciju usvajanja vrijednosti razvijenih demokratija.

Istinski baštinimo dobrosusjedske odnose i njegujemo regionalnu stabilnost, kazao je Brajović i istakao da je činjenica da Crna Gora svakim danom postaje sve uvaženija članica međunarodne zajednice, ogromno dostignuće za našu zemlju.

Boldrini je izrazila zadovoljstvo zbog usvajanja Protokola u Donjem domu parlamenta i istakla da Italija ostaje otvorena da i ubuduće pruža podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom kursu, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou, te uputila srdačne čestitke Brajoviću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Ona je ocijenila veoma pozitivnom dinamiku i kvalitet ispunjenja evropskih obaveza, i naglasila da će kroz složeni pregovarački proces i usvajanje temeljnih vrijednosti na kojima počiva sama EU, Crna Gora imati priliku da dodatno osnaži svoje kapacitete.

Sagovornici su istakli da su odnosi između dvije države tradicionalno dobri i prijateljski i izrazili uvjerenje da će dva parlamenta u narednom periodu nastojati da uspostave nove modele saradnje kojima bi dodatno ojačali međusobne veze, posebno u dijelu podrške pregovaračkom procesu Crne Gore, kao i konkretne projekte koji mogu biti od značaja za građane obje zemlje.

Brajović je uputioje poziv predsjednici Donjeg doma Parlamenta Italije da u što skorije vrijeme posjeti Crnu Goru.

Komentari: 0

Novi komentar