Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se u Holandiji

Turistička ponuda Crne Gore biće do 15. januara predstavljena na sajmu turizma „Vakantiebeurs 2017“ koji se održava u Utrehtu u Holandiji, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
Objavljeno: 10. 01. 2017 - 22:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno, ponudu predstavlja NTO u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Kotora i Tivta, HG “Budvanska rivijera”, turističkom agencijom „Montenegro Reizen“ kao i predstavnicima sektora kampova Crnogorskog turističkog udruženja.

„Već prvog dana iskazano je interesovanje predstavnika holandskih turoperatora i medija, kao i brojnih posjetilaca sajma koji su imali priliku i da se putem prezentacije o destinaciji na holandskom jeziku upoznaju sa raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, raznovrsnim aktivnostima, nacionalnom kuhinjom i povoljnim aranžmanima za predstojeću ljetnju sezonu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da najveći holandski turoperator TUI Holandija nastavlja saradnju sa Crnom Gorom, pa se ponuda crnogorskih hotela može ponovo naći u njihovim katalozima, a čarter letovi će se nastaviti i u ovoj godini i povezivaće Amsterdam i Tivat dva puta sedmično od 13. maja do 7. oktobra.

„Da ovaj turoperator Crnu Goru smatra značajnom destinacijom govori i najava o uvođenju čarter letova iz Belgije tj. Brisela takođe za Tivat, dva puta nedeljno“, navode iz NTO.

Kako dodaju, predstavnici agencije Montenegro Reizen, zadovoljni su bukingom i napominju da se trend rasta broja turista sa ovog tržišta nastavlja i u ovom trenutku bilježe 25 odsto više rezervacija nego prethodne godine.

Pojašnjava se da sajam „Vakantiebeurs“ okuplja preko 1,2 hiljada izlagača i stotinu hiljada posjetilaca i jedan je od najvažnijih sajmova na teritoriji Beneluksa.

„Imajući u vidu da su tokom prethodne godine ostvarene dvostruke stope rasta turističkog prometa sa tržišta Holandije očekujemo da će se i tokom ove godine nastaviti rast sa ovog tržišta“, poručuju iz NTO.

Izvor: Mina business

Komentari: 0

Novi komentar