“Učinimo Rjazanj ponovo velikim”: Tramp u Rusiji dobija ulicu?!

Ako neki u Americi nisu oduševljeni novim predsjednikom, u Rusiji izgleda jesu. Čak, toliko da su stanovnici grada Rjazanja spremi da po Donaldu Trampu nazovu i jednu ulicu.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 06:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
“Ucinimo Rjazanj ponovo velikim”: Tramp u Rusiji dobija ulicu?!

Inicijativu da Tramp dobije svoju ulicu u Rjazanju već je potpisalo 300 ljudi, objasnio je CNN-u inicijator akcije Sergej Bizjukin. Ako plan bude realizovan, ulica koje trenutno nosi naziv "Bezbožnička", trebalo bi da bude preimenovana u ulicu Donalda Trampa.

Trenutni naziv ulice zaostavština je iz komunističkog doba kada se religija odbijala. Ideja da se taj naziv promjeni i to na način na koji je to Bizjukin predložio mnogima je u početku djelovala smiješno.

- Neki su potpisali peticiju jer im je djelovalo kao šala, drugi su to uradili zato što žele normalizaciju odnosa između Rusije i SAD, a nekima se jednostavno ne sviđa aktuelni naziv - rekao je Bizjukin.

Sam inicijator nada se poboljšanju odnosa SAD i Rusije i vjeruje da će administracija Donalda Trampa ojačati veze sa Moskvom, prvenstveno zbog dobrih ličnih odnosa dva predsjednika.

- Oni imaju dobre odnose. Vladimir Vladimirovič Putin poštuje Donalda Trampa na isti način na koji on poštuje njega. Tramp je pozitivan, dobar. Sviđa mi se. Mislim da će biti prijatelji i da će sve biti u redu. On ne želi rat, on želi da sklapa prijateljstva. Šta je loše u tome? - rekao je Bizjukin CNN-u.

Bizjukin je pozajmio slogan Trampove kampanje i prilagodio ga svojoj akciji - "Učinimo Rjazanj ponovo velikim". Ipak, njegova inicijativa nema velike šanse za uspjeh, jer lokalni popisi ne dozvoljavaju da ulice nose naziv osoba koje su i još uvek žive.

Blic.rs

 

 

 

Komentari: 1

neso

11. 01. 2017 - 10:17

I MI IZ VEĆINSKE CRNE GORE PODRŽAVAMO TAJ PREDLOG, DOBRE ODNOSE SAD-RUSIJE, MIR U SVIJETU,BORBU ZA DEMOKRATIJU, SLOBODU, VLADAVINU PRAVA I SOCIJALNU PRAVDU.
Novi komentar