Demokrate: Imaćemo evropske cijene, a afrički standard

''Ako je bilo koji građanin Crne Gore bio skeptičan i nije znao šta znači vođenje "eurizovane" ekonomske politike, kako to reče Premijer u svom Ekspozeu, sada treba da mu bude jasno'', kazala je Zdenka Popović potpredsjednica Demokratske Crne Gore.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 13:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njenim riječima imaćemo evropske cijene, a afrički standard. 

''Hvala Vladi Crne Gore što će nas naučiti kako "da živimo bolje". Takođe im hvala što nas prosvijetliše saznanjem da treba da trošimo samo onoliko koliko i imamo! Samo su zaboravili da kažu da su nas zadužili oko četiri hiljade eura po glavi stanovnika sa tendencijom rasta tog duga, bez kredita koje su građani podigli kod poslovnih banaka, kako bi preživljavali jer su ne svojom krivicom ostali bez posla i na ulici'', ističe Popović.

Kako ona dalje govori vlast se teško odvikava od stečenih navika.

''Da su novokomponovani biznismeni ili, kako reče Premijer, "biznis elita", oslobođeni plaćanja čak i obaveznih i zakonom propisanih dažbina, a da birokratiju i ogromnu javnu potrošnju sada moraju da finansiraju obični, već osiromašeni građani, jer se do kredita na domaćem ili inostranom tržištu već sada teško dolazi, a moramo se zaduživati jer i posle gotovo trideset godina ove vlasti nismo naučili da ne smijemo da trošimo više nego što imamo. Zato što se od stečenih navika teško odvikava ova vlast, sada kažnjava sve građane uvođenjem akciza na gorivo što nas "sigurnim korakom" vraća u devedesete i svakodnevna poskupljenja i redove ispred prodavnica osnovnih životnih namirnica'', navodi Popović.


Prema njenim riječima potpuno je jasno da će poskupljenje goriva dovesti prvo do poskupljenja prevoza, a samim tim i do poskupljenja svih proizvoda što će se drastično odraziti na standard svih. 

''Mučna je i teško objašnjiva činjenica koju Vlada često ističe da smo lideri u regionu a i šire, po stopi ekonomskog rasta, a poseže se za mjerama koje direktno utiču na kvalitet života građana. Ne preostaje nam ništa drugo nego da stežemo kaiš do pucanja da ne bi narušili mir i komoditet naše "biznis i političke elite". Važno je da njima bude lagodno, navikli su. Biće i građanima jednog dana. Ipak smo mi lideri u regionu po stopi ekonomskog rasta a i Vlada je počela da vodi "eurizovanu" ekonomsku politiku'', zaključuje Popović.   

Komentari: 8

Potrosac

11. 01. 2017 - 13:55

Ova opozicija samo umije da tracari i kritikuje. Ajde mangupi sto i kako bi vi da radite i manite se frazetina i jeftinog populizma.Hoces da dijelis socijalu, dusebriznici, radnicima Dakica, KAP, majkama troje i djece...Super, jeli bog dao. Odakle? Ada iz poreza naravno. I prvo se prenemazete da im treba dati pare i puvate im u pekmez nebi li vam dali glas, a onda se prenemazetee kada se za to podignu porezi ili akcize. Vi ste ili duduci, neznalice ili pokvareni demagozi. Bice i jedno i drugo.
Duduče

11. 01. 2017 - 14:52

Prvo treba naplatiti poreze i sve takse od tkz.biznis elite duduče jedan.Onda bi bilo za socijalu i sve ostalo.Kako ovako glupi ljudi mogu da komentarišu i ne znam koga štite.Ili je sve što opozicija kritikuje loše.Treba li da hvale domete neznalica koji su nas doveli do prosjačkog štapa.E moj DUDUČE!!!
Duduče

11. 01. 2017 - 21:42

Socijalni. Socijala i nenaplaćeni porez ista pašta. Socijala živi na grbaci naroda nenaplaceni porez kradu narodu. Ovi tvoji demokrate treba prvo da nauče kako kreirat ekonomski program i poreski sistem pa onda izac u javnost. Inace nas Duduče srljat cemo u jos dublju propast sa tvojim demokratama bez dana radnog staža. .
ALI

11. 01. 2017 - 20:31

I vi znate samo da dizete AKCIZE I TAKSE a toliko je na BUDZET postavljeno UHLJENLJENO- kako sve to namiriti mali I srednji BIZNIS u PICKU MATERINU posao nema nade ni MOTIVA SDP I RANKO NATOVARIO BREME- a sa izjavama katastrofa- a oce sve to DJECJE DODATKE DRZAVNE SKOLE VRTICE BOLNICE I sve a TEGLECA MARVA PREDUZETNICI sve po njiovim plecima PREDUZETNICI BI TO TREBALI ZNATI ni GLASA OPOZICIJI .DOBRO TE SE KONACNO DOVATISMO IDEOLOGIJE-NAUKE no sto su no DUDUCI I to oni IZVORNI , DIPLE SU TO moj brate ,Ranko, Medo, Kekovic,Janko , Zarko
Igor Jovanović

11. 01. 2017 - 14:57

Bravo Demokrate!!!Nostalgični su ovi iz vlasti za devedesetim zato bi da nas tamo i vrate.Sprdnja!!!Neka nam uvedu i akcizu na disanje.Ih,koliko bi tu para bilo.Zamislite samo jedan cent na udisaj i jedan na izdisaj!!Blago nama šnjima!!
Guest_25971

11. 01. 2017 - 15:09

Sa Demokratama bi postali džungla, kad bi kojim slučajem učestvovali u vlasti. Posto za to nema šanse, trpjet cemo europske osobine.
Saša

11. 01. 2017 - 15:42

Dobra je ideja ovo za udisaj i izdisaj,hahahaha.Ako se to ozbiljno shvati eto para koliko hoćeš.Bravo!!!
Tesla

11. 01. 2017 - 21:20

Ko ove uopste uzima za ozbiljno?Imate li sta pametnije da kazete ili uradite? Naprimjer - da radite posao za koji primate platu a koju vam mi kao prvo placamo. A kao drugo neko vam je na izborima dao mandat da ih predstavljate u parlamentu a sa ulice i tabloida?
Novi komentar